21/12/202117:08

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού με αξιοποίηση Λουτρών Κυλλήνης – Καϊάφα

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού

με αξιοποίηση Λουτρών Κυλλήνης – Καϊάφα

 

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ

«ΝΕΚΡΕΣ» ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ …

 

 

 

 

Την σημασία που έχουν για την ανάπτυξη του ιατρικού και εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας τα Ιαματικά Λουτρά της Κυλλήνης και του Καϊάφα, τόνισε κατά την διάρκεια της νέας  ομιλίας του στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον τουρισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος  : «Ο νομός Ηλείας είναι ένας από τους νομούς της χώρας μας που διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι Ιαματικές Πηγές στα Λουτρά Κυλλήνης και στην περιοχή του Καϊάφα είναι δύο από αυτά. Δύο ιδιαίτερα τοπία τόσο από άποψη ομορφιάς όσο και  οικολογικής σημασίας.

Τα Λουτρά Κυλλήνης και ο Καϊάφας αποτελούν για τον τόπο μας σημείο αναφοράς. Μέρη τα οποία έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και για τα οποία απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση, αυτή που πραγματικά τους αναλογεί ως μοναδικά τοπία παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Και σε αυτήν την αξιοποίηση πρέπει να εστιάσουμε με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την ανάδειξή τους».

 

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ

ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

 

Ειδικότερα δε, αναφερόμενος στον Καϊάφα για τον οποίο είχε κάνει και πρόσφατα παρέμβαση  για την αξιοποίησή του με το ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ. Νικολακόπουλος δίνοντας ηχηρή απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ  επεσήμανε με εμφατικό τρόπο :

«Θα ήθελα όμως να κάνω μια σύντομη αναφορά για τον Καϊάφα. Ένα σπουδαίο πλεονέκτημα για τον τόπο μας το οποίο κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ έμεινε αναξιοποίητο. Πρόσφατα δε μάλιστα, έπειτα από παρέμβασή μου για την περιοχή έγινε αναφορά  από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «ξεπούλημα» του οικοσυστήματος που θα βλάψει το συλλογικό όφελος.

Είναι πραγματικά λυπηρό και πλήγμα για τον τόπο μας να ακούγεται μια τέτοια ξεπερασμένη πολιτική απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Μια πολιτική άρνησης της πραγματικότητας. Ειδικά μάλιστα για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου τόπου για τον οποίο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου το 2019 πραγματοποίησα παρέμβασή με σκοπό την επαναλειτουργία των λουτρών που δεν λειτουργούσαν γιατί δεν είχαν άδεια. Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές πηγές το 2019 με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Ο Ηλείος βουλευτής ακολούθως, μίλησε για την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στον Ιαματικό Τουρισμό και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας με τα μοναδικά φυσικά του προτερήματα για κάτι τέτοιο υποστηρίζοντας τα εξής :

«Το Υπουργείο τουρισμού έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού, μέσω του θεσμοθετημένου πλαισίου αναγνώρισης των ιαματικών πόρων, αναγνωρίζοντας έως και σήμερα 80 φυσικούς πόρους ως ιαματικούς ανάμεσα στους οποίους τα λουτρά Κυλλήνης και ο Καϊάφας.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να ενισχύσει την περαιτέρω αξιοποίηση όλων αυτών των φυσικών τόπων, επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν παρεμβάσεις σε περιβαλλοντικά και οικοτουριστικά συστήματα που η σωστή ανάδειξή τους έχει να δώσει πολλά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική μας οικονομία.

Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στη χώρα μας, αυξάνοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τα παιδιά μας».

 

 

 

ΦΟΡΕΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ

ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Εξηγώντας επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του την σημασία της συγκρότησης Ανώνυμης Εταιρίας για την διαχείριση των Ιαματικών Πηγών πρόσθεσε : «Οι ιαματικές πηγές διέπονται αυτή τη στιγμή από πολλαπλά κατακερματισμένα καθεστώτα ιδιοκτησίας και παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης. Ο ιδρυόμενος φορέας θα είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση, αξιοποίηση και διαχείρισή τους. Κεντρική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού είναι η ανάπτυξη του ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στη χώρα, που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει την αειφορική διαχείριση των ιαματικών πηγών, θα συμβάλλει στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Α.Ε.Π. και την εξωστρέφεια της χώρας. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη ολιστικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και η υποστήριξη της επίτευξης των στόχων της περιφερειακής ανάπτυξης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτήν τη διαδικασία κύριες και κύριοι συνάδελφοι έχουν οι Περιφέρειες της χώρας μας.

Οι οποίες μάλιστα έχουν απαράμιλλης ομορφιάς προορισμούς και που πρέπει ο ταξιδιώτης, ειδικά αυτός που έρχεται από το εξωτερικό, να τους γνωρίσει».

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα