20/07/202009:33

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ενημέρωση για τις αιτήσεις ενίσχυσης για Ορεινές – Ημιορεινές περιοχές- Διευκόλυνση της διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

 Οι αιτήσεις ενίσχυσης για Ορεινές – Ημιορεινές περιοχές

 *ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα που θα διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους για την εισοδηματική ενίσχυση μέσω του προγράμματος για τις Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές ξεκίνησε να λειτουργεί ο ΟΠΕΚΑ.

Την ανωτέρω ενημέρωση κάνει για τους άμεσα εμπλεκόμενους κατοίκους του Νομού μας και σε συνέχεια αρχικής του αναφοράς για το θέμα πριν από αρκετό καιρό ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, τονίζοντας ότι όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση για το 2019 θα πρέπει να το κάνουν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου όπου και θα παραμείνει ανοιχτή προς εξυπηρέτησή τους.

Επίσης σύμφωνα με τη δήλωση του Ηλείου βουλευτή, που παρακολουθεί διαρκώς τη διαδικασία, όσοι θελήσουν να κάνουν αίτηση για το 2020, τότε η πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Οκτωβρίου.

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΠ

Σημειώνεται ότι όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για να υποβάλουν την αίτησή τους, αλλά και για να τους ενημερώσουν για την πορεία της. Ο κ. Νικολακόπουλος υπενθυμίζει, ότι το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφ’ όσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφ’ όσον κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 και 4.700 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα