23/11/202115:58

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η Ηλεία θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην επαγγελματική εκπαίδευση

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΙΝΟ

 

Η Ηλεία θα έχει κυρίαρχο ρόλο

στην επαγγελματική εκπαίδευση

 

Εξετάστηκε και το θέμα

 των κτιριακών υποδομών

 

Θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του Ηλείου βουλευτή

για ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα

και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στον Πύργο

 

Κυρίαρχο ρόλο φιλοδοξεί να έχει η Ηλεία στο πλαίσιο της δρομολογούμενης από το Υπουργείο Παιδείας αναδιοργάνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με το νομό να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί πρωταγωνιστής στο εκπαιδευτικό κομμάτι του αγροτικού τομέα.

Αυτό επισημάνθηκε από τον βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο στην συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Βούτσινο, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της οργάνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ηλεία, με έμφαση στην αγροτική παραγωγή που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα την βάση για να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει μεταγυμνασιακές και μεταλυκειακές σπουδές και ένα πρότυπο επαγγελματικό λύκειο.

ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Η Ηλεία είναι ένας νομός με άπειρες δυνατότητες εξέλιξης στον αγροτικό τομέα και η εκπαίδευση των νέων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού στην γεωργία, όχι μόνο θα συμβάλλει στην βελτίωση και μεγαλύτερη απόδοση των καλλιεργειών, αλλά θα καταστήσει τα Ηλειακά προϊόντα άκρως ανταγωνιστικά, θα οδηγήσει σε νέες καλλιέργειες και επενδύσεις και με την δική τους ταυτότητα πλέον τα προϊόντα της γης της Ηλείας θα κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού.

Τα παραπάνω εξέθεσε ο κ. Νικολακόπουλος στον κ. Βούτσινο και δόθηκε βαρύτητα στις κτιριακές υποδομές που διαθέτει ο νομός, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός.

ΤΑ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Επιπλέον, τέθηκε και το θέμα λειτουργίας του 1ου και του 2ου ΕΠΑ.Λ Αμαλιάδας, δύο σχολεία που λειτουργούν σε πολύ μικρή απόσταση, με σημαντικούς τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως ο τομέας γεωπονίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ, τα οποία έχουν καταγράψει πολλές επιτυχίες και διεκδικούν και την δημιουργία Εργαστηριακού Κέντρου.

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε επισκεφθεί πρόσφατα το 1ο ΕΠΑ.Λ Αμαλιάδας και στην συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλο, ενημερώθηκε για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτίριο για να μπορέσει να είναι λειτουργικό και ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, βάζοντας τέλος στην χρήση των λυόμενων αιθουσών.

Θέμα το οποίο ήδη εξετάζει ο Ηλείος βουλευτής και το έθεσε και στον κ. Βούτσινο, ενώ δρομολογούνται και περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα, ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον κ. Βούτσινο, την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα, καθώς η λειτουργία του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει υποβληθεί σχετική πρόταση και από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας.

Ο Ηλείος βουλευτής έθεσε και το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Εσπερινού ΕΠΑ.Λ το οποίο θα εδρεύει στον Πύργο, για την κάλυψη των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών σε μαθητές- εργαζόμενους τους οποίους ενδιαφέρει ο κλάδος της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Και για το συγκεκριμένο θέμα έχει υποβληθεί πρόταση από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα