25/04/202116:07

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η πανδημία στέρησε την μεγάλη αγάπη των Ηλείων κυνηγών μας- Συνάντηση με εκπροσώπους των Κυνηγών

ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 
 
Η συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ με εκπροσώπους Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και Ομοσπονδίας
Με εκπροσώπους των κυνηγών, και ειδικότερα του Πύργου και της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, είχε συνάντηση ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος συζητώντας μαζί τους προβλήματα και επίκαιρα θέματα που τους απασχολούν. Η συνάντηση έγινε με όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο μέτρα προστασίας και δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν χρήσιμες απόψεις. Κάτι που επεδίωξε να έχει και ο κ. Νικολακόπουλος για τις θέσεις, τον ρόλο και τις προτάσεις των κυνηγών σε σχέση με την κυνηγετική περίοδο, τα ζητήματα του περιβάλλοντος, την προστασία των ζώων, την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση του συχνού φαινομένου των πυρκαγιών αλλά και την πρωτοβουλία τους για καταπολέμηση λαθροθηρίας, αναπαραγωγή θηραμάτων κλπ.
Αρχικά ωστόσο έγινε για αρκετή ώρα κουβέντα πάνω στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς, καθώς περιλαμβάνονται εκεί διατάξεις που αφορούν και τους κυνηγούς μας, εκπρόσωποι των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί στην περιοχή μας για αυτό το θέμα.
ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης πάντως είχε σχέση και με το πλήγμα που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και έχει αντίκτυπο σε χιλιάδες κυνηγούς μας. Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος στην Ηλεία υπάρχουν και λειτουργούν, και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο, πολλοί δραστήριοι Σύλλογοι με αναρίθμητα μέλη έμπειρους αλλά και νέους κυνηγούς που είναι ανά πάσα στιγμή οι άνθρωποι της Ηλειακής υπαίθρου και οι περισσότεροι γνωρίζουν την γη μας σπιθαμή προς σπιθαμή ακόμη και τα πιο ανεξερεύνητα μονοπάτια.
Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν που στερήθηκαν τους τελευταίους μήνες την αγάπη τους για το κυνήγι κοντά στην πανέμορφη φύση μας, δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε αλλά να βρούμε τον τρόπο να τους ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες ελάφρυνσης μία από τις οποίες π.χ. θα μπορούσε να ήταν ο περιορισμός του κόστους έκδοσης νέων κυνηγετικών αδειών ή μείωσης άλλων δαπανών που υποχρεούνται να κάνουν για να μπορούν να κυνηγήσουν μέσα σε μια περίοδο.
Ο ίδιος άκουσε αναλυτικά και τις προτάσεις της αντιπροσωπείας των κυνηγών τις οποίες και θα μελετήσει και θα τις μεταφέρει και στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ ζήτησε να έχει διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα