22/07/202014:33

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ρύθμιση των πυροδανείων με το Νομοσχέδιο για τo Ιδιωτικό Χρέος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ AΜΕΣΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

 

Ρύθμιση των πυροδανείων  με το

Νομοσχέδιο για τo Ιδιωτικό Χρέος

 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ  ΣΤΕΛΕΧΗ

ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Η ανάγκη να ξεπεραστεί το τεχνικό πρόβλημα

από Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού

φέρνει την συζήτηση μέσα στον Αύγουστο

 

 

 

 

“Η κυβέρνηση  όχι μόνο δεν έχει αφήσει στην τύχη του, όπως με μικροπολιτική διάθεση αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, το θέμα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων αλλά το ενδιαφέρον της παραμένει σταθερό και ακλόνητο στην κατεύθυνση μιας λύσης που θα μπορεί να ικανοποιεί τους δανειολήπτες μας”.

Αυτό δήλωσε χθες με αφορμή όσα τελευταία έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν έχει κάνει σειρά παρεμβάσεων αλλά και διαδοχικών συναντήσεων με τα πολιτικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, που για μια φορά ακόμη είχε επικοινωνία με τον Υφ. Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και  το αρμόδιο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού κ. Σταικούρα, η επιδιωκόμενη ρύθμιση αναμένεται να εισαχθεί και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο στο θερινό Τμήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ιδιωτικό Χρέος το οποίο θα περιλαμβάνει και τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Εξετάζεται δε, σύμφωνα με την άμεση ενημέρωση που είχε ο βουλευτής της ΝΔ,  να προβαίνει το Δημόσιο σε σχετική ρύθμιση, με Υπουργική Απόφαση, και εφόσον υπάρχει η ανάλογη συνεργασία  με τον δανειολήπτη με στόχο την διευκόλυνσή  του και την εξυπηρέτηση της σταδιακής εφικτής αποπληρωμής του δανείου του.

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Προσθέτει ακόμη ο Ηλείος βουλευτής  ότι θέληση της κυβέρνησης ήταν η ένταξη των πυροπλήκτων δανείων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» ωστόσο  κάτι τέτοιο προσέκρουσε στη διαφωνία της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε που ως γνωστόν λειτουργεί μόνιμα και θεσμοθετημένα στο πλαίσιο  διερεύνησης και ανάλυσης τέτοιων υποθέσεων σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτίμησε την κίνηση αυτή ως διπλή χρηματοδότηση αφού ήδη υπάρχει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Έτσι η κυβέρνηση θα έπρεπε με σοβαρότητα και εναλλακτικούς τρόπους να επανεξετάσει την τεχνική δυσκολία και να προχωρήσει περαιτέρω πάντα στην κατεύθυνση γρήγορης και αποτελεσματικής επίλυσης.

Όσον αφορά στα δάνεια  για τα οποία έχει αρθεί η εγγύηση του Δημοσίου  το Υπουργείο Οικονομικών  εξετάζει και εδώ την δυνατότητα ρύθμισης και την ένταξή τους σε διευκολύνσεις που θα ισχύσουν και για τα υπόλοιπα δάνεια μέσω του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή. Στόχος όπως συμπληρώνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι  να υπάρξει με κάθε τρόπο η διάσωσή τους από τις σκληρές απαιτήσεις των Τραπεζών ή των γνωστών ξένων εταιριών  που έχουν αναλάβει την διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και τα οποία φέρνουν ακόμη σε πιο δύσκολη θέση τους δανειολήπτες με τις υπερβολικές απαιτήσεις τους.

Ο κ. Νικολακόπουλος κλείνοντας την δήλωσή του επεσήμανε ότι ένα τέτοιο θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια  χρειάζεται υπεύθυνη στάση και ανάλογους με την σπουδαιότητά του χειρισμούς που θα δείχνει πάνω από όλα σεβασμό και προσοχή απέναντι στην αγωνία των συνανθρώπων μας και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για την εφαρμογή μικροπολιτικής ευκαιριακών συμπερασμάτων και εντυπώσεων…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα