17/01/202107:01

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Φραγκογιαννόπουλου

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Νικολακόπουλου για την απώλεια του Νίκου Φραγκογιαννόπουλου

 

Μεγάλη απώλεια για τον δικηγορικό κόσμο, για την Αμαλιάδα και την Ηλεία ο θάνατος του επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκου Φραγκογιαννόπουλου.

Ο Νίκος Φραγκογιαννόπουλος αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος την δικηγορία για περισσότερα από 50 χρόνια, είχε διακριθεί για την νομική του κατάρτιση και ήταν δεινός ρήτορας.

Είχα την τύχη, τα τελευταία χρόνια της μάχιμης δικηγορίας του, να συνεργαστώ μαζί του και μάλιστα ‘συναντηθήκαμε’ και ως αντίδικοι στις δικαστικές αίθουσες, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τον θυμάμαι, όσο το επέτρεπε η υγεία του, να επισκέπτεται τα δικαστήρια και να ρωτάει εμένα ή άλλους συναδέλφους για θέματα της δικηγορίας.

Με το ίδιο πάθος υπηρέτησε και τα κοινά από την θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου και του Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της ΝΟΔΕ Ηλείας, εκ των κορυφαίων στελεχών της, καθώς επίσης και μέλος Επιστημονικών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, σεμνός, ξεχώριζε για το ήθος του και προσπαθούσε να συνεισφέρει στο κοινό καλό. Λάτρευε τις τέχνες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ποίηση.

Οι οικογένειές μας συνδέονταν με παλαιά φιλία και αρκετές φορές είχα την τύχη να συζητήσω μαζί του, και εκτός δουλειάς, θαυμάζοντας την ευρυμάθειά του.

Ο Νίκος Φραγκογιαννόπουλος έφυγε πλήρης ημερών, αφήνοντας το αποτύπωμά του στον τόπο και όλοι θα τον θυμόμαστε με ιδιαίτερο σεβασμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ζωή και τους γιους του Σοφοκλή και Διονύση για την απώλειά τους.

Καλό ταξίδι αγαπητέ Νίκο…

 

Ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ.

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα