04/10/202018:14

Ανεξέλεγκτη φωτιά μαίνεται στη Ζάκυνθο – Εξετάζεται εκκένωση οικισμού – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέσω λιμανιού Κυλλήνης (photo)

Στο νησί μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας – Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα – Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Ζάκυνθο, κοντά στον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις Αρχές να εξετάζουν μάλιστα την εκκένωση οικισμού.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης , μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή Βολίμες.

Φωτιά κοντά στον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών

Το ενδεχόμενο να εκκενωθούν σπίτια στην περιοχή των Βολιμών εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και δίνεται μεγάλη μάχη από τους Πυροσβέστες για να καταφέρουν να περιορίσουν το μέτωπο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις 

Ενισχύονται σημαντικά οι δυνάμεις της Π.Υ. προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Βολίμες νωρίς το απόγευμα.

Ήδη στο λιμάνι της Κυλλήνης βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες που θα έρθουν με το επόμενο δρομολόγιο στο νησί μας για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Συνολικά απόψε αναμένεται να φτάσουν στο νησί 11 πυροσβεστικά οχήματα από Πελοπόννησο, ένα πεζοπόρο 20 πυροσβεστών από την Πάτρα και άλλο ένα με 20 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή συνολικά επιχειρούν 69 πυροσβέστες, 16 οχήματα, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα