30/06/202418:13

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σταμάτα: Απειλούνται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί – Βελτίωση στην Κερατέα

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το μέτωπα της φωτιάς στη Σταμάτα Αττικής, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό των δύο μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης τριών οικισμών, αφού η φωτιά απειλεί κατοικίες. Αντίθετα, βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Κερατέα, εκεί όπου νωρίτερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Διαδοχικά μηνύματα ήχησαν από το 112, τα οποία καλούσαν τους πολίτες αν βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα να απομακρυνθούν μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία Σταμάτας, ενώ ένα δεύτερο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Γαλήνης στη Σταμάτα να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Νέο μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Ροδόπολης απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά».

Το τελευταίο μήνυμα καλεί τους κατοίκους αν βρίσκονται στην περιοχή του Διονύσου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

449334167_2724891951025460_7142204507089367749_n.jpg

Στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία ενισχύονται συνεχώς.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η πυρκαγιά είναι πολύ επικίνδυνη και βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα