Άνοιξε το πρώτο Ορθόδοξο σχολείο στη Βουλγαρία
01/01/197002:00

Άνοιξε το πρώτο Ορθόδοξο σχολείο στη Βουλγαρία

[ad_1]

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Βουλγαρίας, κ.κ. Νεοφύτου άνοιξε τις πύλες του το πρώτο Ορθόδοξο Σχολείο στη χώρα. Το σχολείο βρίσκεται στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Λόβετς.
Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευλόγησε τους μαθητές καλώντας τους να κατακτήσουν την γνώση, ως πιστά παιδιά και αντάξια μέλη της Εκκλησίας

«Χαίρομαι που οι μαθητές θα εκπαιδεύονται με βάση το ορθόδοξο πνεύμα και την αγάπη για την πατρίδα τους» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Θεός της Γνώσης και της Σοφίας να είναι μαζί σας και να σας καθοδηγεί στο δρόμο της αλήθειας»

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:

«Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που εκφράστηκαν τα όνειρά μας για τη δημιουργία αυτού του πρώτου Ορθόδοξου σχολείου στη Βουλγαρία»
Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μεγαλώσουν και να ζήσουν με χαρά, ελπίδα, αγάπη, να υπηρετούν τους ανθρώπους και τη χώρα τους. Τα παιδιά θα διδάσκονται όλα τα μαθήματα στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, ενώ παράλληλα θα έχουν χριστιανική εκπαίδευση, θα μάθουν να τραγουδούν, να ζωγραφίζουν. Στο σχολείο, θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα πνεύμα αγάπης, αυτοθυσίας, φιλανθρωπίας, σύνεσης και ευθύνης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα