24/11/202019:14

Αντώνης Κανάκης: Το συνταρακτικό «τελευταίο» αντίο στον φίλο του Σάκη Σωτηράκη – Έφυγε «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό

Ο θάνατος του 64χρονου εθελοντή διασώστη με μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά έχει προκαλέσει σοκ στη Θεσσαλονίκη

Με μία συγκινητική δημοσίευσή του στο Facebook, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να αποχαιρετήσει κι εκείνος τον καλό του φίλο Σάκη Σωτηράκη που έφυγε από τη ζωή χθες, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο 64χρονος εθελοντής διασώστης ήταν επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης, και ο θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ στη Θεσσαλονίκη.
«Ο φίλος μου Σάκης Σωτηράκης, επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας διάσωσης, ένας εθελοντής, ένα παλληκάρι που βοηθούσε τους συνανθρώπους του, έχασε εχθές τη μάχη με αυτόν τον διάολο που μας έχει βρει. Προσπαθώ ακόμα να το χωνέψω. Στην οικογένεια του η σκέψη μου» έγραψε ο Αντώνης Κανάκης στη δημοσίευσή του.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σάκης Σωτηράκης είχε μακρά προσφορά στον εθελοντισμό. Συμμετείχε σε δεκάδες ομάδες, ανάμεσά τους η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ήταν διασώστης με αυτοθυσία και βοήθησε σε πολλές καταστροφές, σεισμούς, ναυάγια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε δημοσίευση της στο Facebook, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής τον αποχαιρέτησε με τη σειρά της: «Φτωχότερη από σήμερα η οικογένεια των εθελοντών διασωστών.
Μετά από αγώνα αρκετών ημερών με τη μάστιγα της εποχής έχασε τη μάχη με τη ζωη ο φίλος και συναγωνιστής μας Σάκης Σωτηρακης.
Θα τον θυμόμαστε για την ανθρωπιά, το έργο και τη δράση του στον εθελοντισμό.
Το Δ. Σ. του Παραρτήματος Χαλκιδικής εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα