19/07/202315:41

Απάτη στη Λάρισα: Του είπαν ότι τραυματίστηκε το παιδί του σε τροχαίο και του απέσπασαν 45.000 ευρώ

Παρ’ ότι το κόλπο “πάλιωσε” , αφού εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια το χρησιμοποιούν οι απατεώνες, εντούτοις για ακόμη μια φορά “έπιασε” σε ηλικιωμένο άνδρα, κάτοικο Λάρισας. Σε αυτή την παραλλαγή της εξαπάτησης, ο επιτήδειος σε ρόλο γιατρού στο τηλέφωνο ενημέρωνε το θύμα, ότι το παιδί του είχε εμπλακεί σε τροχαίο και χρειαζόταν άμεσα χειρουργείο, ζητώντας να του δώσει 45.000 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πείστηκε και καθ’ υπόδειξη του προαναφερόμενου, τοποθέτησε το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ σε σακούλα και ακολούθως, την παρέδωσε στον αλλοδαπό δράστη, στην είσοδο της οικίας του στη Λάρισα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, για το αδίκημα της απάτης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα