Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ

Απέδωσε καρπούς η παρέμβαση Τζαβάρα για ακατάσχετο στο κουπόνι επιδότησης για τη ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας

27/01/2022
0 0
Τακτικό μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Κώστας Τζαβάρας
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

-Υιοθετήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η πρόταση του βουλευτή Ηλείας για το ακατάσχετο στο κουπόνι επιδότησης

Απέδωσε καρπούς η παρέμβαση Τζαβάρα για τη ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας

Έπιασε τόπο η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας σχετικά με τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας, καθώς η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη υιοθέτησε την πρότασή του να μην υπόκεινται σε παρακράτηση ή κατάσχεση τα χρήματα από τα κρατικά κουπόνια (voucher) επιδότησης διακοπών για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, καθώς μέχρι πρότινος ο έλεγχος των φορολογικών/ασφαλιστικών ενημερώσεων ή βεβαιώσεων οφειλής προκαλούσε καθυστερήσεις στον έλεγχο των αιτημάτων πληρωμών.

Κατόπιν της σχετικής κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Ηλείου βουλευτή, στην παράγραφο 2 του άρθρου 58 του ν.4875/2021 προβλέφθηκε ότι «τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από το Υπουργείο Τουρισμού για την αποπληρωμή των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού ”Τουρισμός για όλους” για το έτος 2021, όπως αυτοί ορίζονται με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού του άρθρου 83 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, καθώς και τα νομικά πρόσωπα των ως άνω φορέων, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα».

Επιπλέον, για την περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, προβλέφθηκε στο άρθρο 59 του ν. 4875/2021 ότι: «Πάροχοι του προγράμματος ”Τουρισμός για όλους” που εδρεύουν σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της έδρας τους, τη χρονική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2021, υποβάλλουν αιτήματα πληρωμής ανεξαρτήτως της περιόδου εξαργύρωσης του κουπονιού (voucher) και τα αιτήματα αυτά ελέγχονται κατά προτεραιότητα».

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του υπουργείου Τουρισμού στην πρότασή του που ενισχύει την ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων στις δυσμενείς αυτές συνθήκες της συγκυρίας. Το ίδιο πνεύμα πρέπει να υιοθετηθεί και σε άλλους κρίσιμους για την ανάπτυξη της χώρας επιχειρηματικούς κλάδους.

ΣχετικάΆρθρα

Χωρίς όρια το «ράλι» της ακρίβειας – Στο «κόκκινο» η βενζίνη – Πού έφτασε η τιμή για το σουβλάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς όρια το «ράλι» της ακρίβειας – Στο «κόκκινο» η βενζίνη – Πού έφτασε η τιμή για το σουβλάκι

21 Μαΐου 2022
Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, father Alex: «Δεν ξεχνώ τον Πύργο και το χωριό μου το Λαντζόι”
ΤΟΠΙΚΑ

Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, father Alex: «Δεν ξεχνώ τον Πύργο και το χωριό μου το Λαντζόι”

21 Μαΐου 2022
ΕΟΔΥ στην Ηλεία: Σε Πύργο, Αρχαία Ολυμπία και Λεχαινά την Παρασκευή 20/05, τα δωρεάν rapid test στο Νομό
ΤΟΠΙΚΑ

ΕΟΔΥ στην Ηλεία: Στον Πύργο την Κυριακή 22/05 τα δωρεάν rapid test στο Νομό

21 Μαΐου 2022
ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2019 – 2020 (Δείτε αναλυτικά)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους: Με… Freedom Pass το νέο πρόγραμμα – Δικαιούχοι και ποσά

21 Μαΐου 2022
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In