Απετράπη πραξικόπημα στη Βενεζουέλα – Προβλεπόταν η δολοφονία του Μαδούρο – News.gr
26/06/201922:36

Απετράπη πραξικόπημα στη Βενεζουέλα – Προβλεπόταν η δολοφονία του Μαδούρο – News.gr

[ad_1]

Επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Ένα πραξικόπημα το οποίο επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας και στο οποίο συμμετείχαν στρατιωτικοί εν ενεργεία αλλά και απόστρατοι, απέτρεψαν οι αρχές της Βενεζουέλας.

Στο πραξικόπημα μεταξύ άλλων προβλεπόταν και η δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες.

«Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.

Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (…) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Σχετικά Tags
Πραξικόπημα Βενεζουέλα Νικολά Μαδούρο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα