24/11/202319:56

Αποχωρήσεων συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης και ο Άγγελος Τσέκερης

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφέροντας σε κείμενό του ότι «εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018».

«Ο οργανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη “από χέρι”», συμπληρώνει.

Και συνεχίζει: «Έτσι στη συνέχεια η καθιέρωση τρόπου ψηφοφορίας για πρόεδρο χωρίς στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας – με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο – ήταν η κορυφαία αλλά όχι πλέον απρόσμενη πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου. Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα».

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Κυρίτσης

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (24/11) την αποχώρησή του από το κόμμα με ανάρτησή του στο facebook.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά».

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Άγγελος Τσέκερης, πρώην διευθυντής της Αυγής και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην διευθυντής της Αυγής και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Άγγελος Τσέκερης, με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως με email που έστειλε στη γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα.

“Ψυχή βαθιά. Πριν λίγο, έστειλα στην Γραμματέα του κομματος Ράνια Σβιγγου αυτό το μέιλ. Αγαπητή Ράνια. Με αυτό το μειλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα.”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα