15/04/202116:20

Δήμος Πύργου: Αποδοχή και στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή AEI Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο- Προκαταρκτική μελέτη για κέντρο φιλοξενίας φοιτητών στον Πύργο

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Αποδοχή και στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών
– Προκαταρκτική μελέτη για κέντρο φιλοξενίας φοιτητών στον Πύργο
Συνάντηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο (καθώς και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος) Γιώργο Παναγιωτόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Με κύριο θέμα τη στήριξη του Δήμου Πύργου στην λεπτομερή πρόταση – μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Παναγιωτόπουλος για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο Ηλείας ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών.
Και την οποία επικαιροποίησε κι εμπλούτισε πρόσφατα, ενώ μεταξύ άλλων έχει στείλει ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος προ μηνός στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Συρίγο.
Επίσης συζητήθηκε η προκαταρκτική μελέτη που ήδη υπάρχει και η οποία αφορά την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, εξετάστηκε η άμεση προοπτική υπογραφής προγραμματικής σύμβασης ώστε ο Δήμος Πύργου να στηρίξει διοικητικά το Πανεπιστήμιο στον Πύργο.
Να σημειωθεί πως αυτή την επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη πρόσφατα, πρόταση – μελέτη απέστειλε πλέον και ο Δήμος Πύργου (επίσης προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και προς τον Υφυπουργό κ. Συρίγο), ως μια ακόμα ένδειξη της αποδοχής και στήριξης αυτής.
Η πρόταση αυτή υπενθυμίζεται, ήδη στην αρχική της μορφή έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης σε προηγούμενη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου, όπου την είχε παρουσιάσει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Επίσης απεστάλη ήδη στην κ. Κεραμέως και στον κ. Συρίγο κι η προκαταρκτική μελέτη για την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (και ειδικότερα κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο.
Κι ακόμα, προς τους ανωτέρω διαβάστηκε ήδη εγγράφως από τον κ. Αντωνακόπουλο με σχετική επιστολή του η άμεση προοπτική για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αντικείμενο τη διοικητική στήριξη του στον Πύργο από τον Δήμο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα