17/06/202009:42

Απόστολος Κατσιφάρας: Συναντήσεις με φορείς και παραγωγούς στην Ηλεία (photos)

Σειρά σημαντικών και παραγωγικών συναντήσεων είχε ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας αλλά και με τον αγροτικό κόσμο, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Λώλο ΘοδωρήΜητρόπουλο ΚώσταΜπράμο ΠαναγιώτηΜπράτη ΘεώνηΦλεβοτόμο Παναγιώτη και Χατζηγιάννη Νίκο.

 

Κατά την επίσκεψη στο συσκευαστήριο πατάτας, στο Κουρτέσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζομένους, παραγωγούς πατάτας αλλά και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και παραγωγό κ. Ηλία Σταθόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αθρόες εισαγωγές αιγυπτιακής πατάτας με αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ντόπιων προϊόντων από τις αγορές super market και την επακόλουθη κατάρρευση της τιμής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% της τοπικής παραγωγής πατάτας πωλήθηκε έναντι του ευτελούς ποσού των 15 λεπτών του ευρώ ανά κιλό προϊόντος. Οι αγρότες το μόνο που εισπράττουν , μέχρι τώρα, από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια είναι διαβεβαιώσεις αλλά πρακτικά δεν απολαμβάνουν κανενός μέτρου στήριξης. Παρόμοιο πρόβλημα κατάρρευσης τιμών παρατηρείται και για το καρπούζι η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει στα 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλό.

Απέναντι στην κοινή αυτή διαπίστωση, διατυπώθηκε η πολιτική βούληση από πλευράς της παράταξης για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος αλλά και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και κυρίως εστιάζονται στην έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία των τραπεζών να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό τους από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα “πυρόπληκτα δάνεια” των επιχειρήσεων της περιοχής, θέμα για το οποίο έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η παράταξη “Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο” αλλά και για τη μέχρι τώρα κατάρρευση της κρουαζιέρας στην περιοχή.

Αναλύθηκε δε, η σημαντική και αρνητική επίπτωση που έχει η οικονομική κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στους τομείς της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου.

Τέλος, σημαντικό μέρος της συζήτησης εστιάστηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των αξόνων στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσα από τις ήδη εγκεκριμένες αλλά και από νέες δράσεις και προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έμφαση στην ψηφιακή μετάβαση και την λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Η παράταξη μας ευχαριστεί θερμά τους φορείς για την υποδοχή και τη συνεργασία και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και των απλών εργαζομένων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα