14/10/202314:44

Αρχαία Ολυμπία: Στο άλσος Κουμπερτέν ο Γ. Βρούτσης – Φύτεψε ελιά στην αναμνηστική στήλη

Ξενάγηση στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Στις μοναδικές εγκαταστάσεις, του πολυπολιτισμικού, διεπιστημονικού κέντρου, ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, το Ιστορικό Αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, αλλά και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Συνοδεία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρου Κούβελου και του προέδρου του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ο Υπουργός, βρέθηκε στο άλσος Κουμπερτέν και στην αναμνηστική στήλη που βρίσκεται τοποθετημένη, η καρδιά του ανθρώπου που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΕ, στην Αρχαία Ολυμπία.

Αρχαία Ολυμπία: Στο άλσος Κουμπερτέν ο Γ. Βρούτσης – Φύτεψε ελιά στην αναμνηστική στήλη

Μάλιστα, φύτεψε, συμβολικά και μία ελιά. Αξίζει να τονιστεί, ότι απ’ το χώρο αυτό (μαρμάρινος βωμός), ξεκινά και η διαδρομή της ιερής, ολυμπιακής φλόγας, όταν είναι να τελεστούν θερινοί και χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες.

Ο Υπουργός, βρέθηκε και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας (Ιερό Δία, αρχαίοι ναοί και κτίρια, Πελόπιο, Πρυτανείο, Φιλιππείο, Βουλευτήριο, νότια Στοά, εργαστήριο Φειδία, Στάδιο κ.ά.)

Ο νέος Υπουργός, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα της Ακαδημίας (προγράμματα, μεταπτυχιακά, σεμινάρια, σύνοδοι, εκδηλώσεις κλπ.), ενώ, άκουσε προσεκτικά, όλα όσα ειπώθηκαν απ’ τους εκεί υπεύθυνους.

Ο Γιάννης Βρούτσης, βρέθηκε στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με αφορμή πρόσκληση που δέχθηκε, για να παρευρεθεί και να μιλήσει στο 10ο συνέδριο των αθλητικών συντακτών της χώρας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα