13/01/202412:24

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: «Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο των ομόφυλων, να δούμε πρώτα τον νόμο»

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον κ. Κασσελάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Κασσελάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, θα είναι η πρόθεσή μου και εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την υποδοχή του και πραγματικά θα είμαι στη διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας.

Επιφυλακτικός ο Ιερώνυμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ανέφερε:

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ψάξαμε σημεία τα οποία εγώ από πλευράς δικής μου είπα θέλουνε ακόμα μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο. Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαθή ατμόσφαιρα και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε. Τώρα, αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός. Αλλά και ο κ. Κασσελάκης και εγώ είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουμε και στη συνέχεια θα τα ξαναπούμε».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ».

«Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Ομογένεια» φέρεται να ανταπάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον Ελληνισμό, την Ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

Φωτογραφία: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / eurokinissi

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα