30/09/202321:36

Αργυρούπολη: Συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες αρπαγής αλλοδαπού

Οι κατηγορούμενοι απαίτησαν την καταβολή του ποσού των 300.000 λιρών Τουρκίας (περίπου 8.000 ευρώ), το οποίο τους όφειλε φιλικό πρόσωπο του θύματος λόγω πώλησης αυτοκινήτου.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκε πλήρως υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχή της Αργυρούπολης Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών αλλοδαπών, δυνάμει των οποίων ο ένας συνελήφθη την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχή της Κερατέας.

Οι συλλήψεις

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), εντοπίστηκε, βραδινές ώρες της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2023, ο δεύτερος κατηγορούμενος, κινούμενος με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συνελήφθη.

Ακολούθησαν περαιτέρω έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 2023, σε περιοχή του Παλαιού Φαλήρου εντός οχήματος και ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος επίσης συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, και σε έρευνες στα ανωτέρω οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.915- ευρώ, -3- κινητά τηλέφωνα, κλειδιά οικιών, κλειδιά έτερου οχήματος και πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ζητούσαν 8.000 ευρώ

Οι κατηγορούμενοι με τους οποίους το θύμα διατηρούσε φιλική σχέση, από αρχές του τρέχοντος μήνα απαίτησαν την καταβολή του ποσού των -300.000- λιρών Τουρκίας (περίπου 8.000 ευρώ), το οποίο τους όφειλε φιλικό του πρόσωπο λόγω πώλησης αυτοκινήτου.

Παράλληλα, τον απείλησαν ότι σε περίπτωση μη αποπληρωμής του οφειλόμενου χρηματικού ποσού θα του προξενούσαν βαριές σωματικές βλάβες και στη συνέχεια προέβησαν στην αρπαγή του.

Το θύμα ωστόσο κατά τη διαδρομή κατάφερε να διαφύγει και μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εντοπίστηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, το μεσημέρι στην περιοχή του Παγκρατίου.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα