03/06/202013:00

Άρση μέτρων: Νωρίτερα ανοίγουν τα γυμναστήρια-Τι θα ισχύσει σε νυχτερινά κέντρα και beach bar

Το μεσημέρι της Τετάρτης (03/06) θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες γύρω με τον σχεδιασμό της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αναμένεται σήμερα Τετάρτη, στη μία το μεσημέρι, να ανακοινώσει το σύνολο της αποκλιμάκωσης των μέτρων στον οικονομικό τομέα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας άρση περιορισμών, πέρα από τα γυμναστήρια αναμένεται να επιτραπεί η μουσική στα beach bar από τις 5 Ιουνίου αλλά και η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων και συγκεκριμένα των εξωτερικών χώρων σε αυτά, από τις 8 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται σαρωτικοί έλεγχοι, για τήρηση των μέτρων λειτουργίας, στην εστίαση.

Όσον αφορά την κατανάλωση ροφημάτων στις παραλίες, οι λουόμενοι βάσει της ΚΥΑ θα μπορούν να καταναλώνουν τόσο ροφήματα όπως ο καφές και οι χυμοί όσο και αλκοολούχα ποτά, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται η παραμονή τους στο μπαρ.

Ταυτόχρονα θα επιτρέπεται η λήψη τροφίμων και ποτών σε μορφή πακέτου και delivery ενώ όσον αφορά τις δραστηριότητες απαγορεύονται εκδηλώσεις και ομαδικά αθλήματα.

newsbomb.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα