22/03/202320:09

Άρθρο του Νίκου Καλάκου: Μόνη λύση η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με γενναιότητα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό αναγνώρισε τα λάθη της κυβέρνησης και προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών μέσα στον Μάιο, ζητώντας εκ νέου εντολή καθαρής πρωτιάς στην κάλπη της απλής αναλογικής και την αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

Εδώ οφείλω να υπενθυμίσω πως οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, εξαιτίας της καιροσκοπικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτα κυβέρνησε δύο φορές με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά όταν είδε ότι δεν θα ξανακερδίσει, ναρκοθέτησε το εκλογικό τοπίο με τη «νάρκη» αστάθειας της απλής αναλογικής. Δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, για να φτάσει τους 200 βουλευτές, με τη γνωστή φράση του τότε υπουργού Εσωτερικών, κ. Βούτση ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με υπευθυνότητα έχει ενημερώσει εγκαίρως τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής και για αυτό επανέφερε από το 2020 την ενισχυμένη αναλογική, σύστημα με το οποίο έχουν κυβερνήσει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό και διατύπωσε με σαφήνεια και καθαρότητα τη μία επιλογή του διλήμματος διακυβέρνησης προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβερνητικό σχήμα που καλύπτει όλο τον χώρο από το Κέντρο έως τη Δεξιά.

Απέναντι σε αυτήν την καθαρή και σαφή πρόταση που τίθεται στον λαό, τι υπάρχει;
Ένας Τσίπρας που λέει ότι θέλει να σχηματίσει μια γενική και αόριστη «προοδευτική κυβέρνηση», μάλλον με το ΠΑΣΟΚ και τον Βαρουφάκη, ενώ ορισμένοι βουλευτές του αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Βελόπουλο!

Ο Ανδρουλάκης προτείνει συγκυβέρνηση αλλά όχι με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος, όπως συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς να μας λέει ποιον θέλει τελικά να κυβερνήσει τη χώρα.

Είναι λοιπόν προφανές πως η μοναδική σταθερή επιλογή, για να μην μπει σε περιπέτειες η Ελλάδα, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα σε τέσσερα χρόνια διαχειρίστηκε πολλαπλές κρίσεις και κράτησε τη χώρα όρθια στην πανδημία, μειώνοντας φόρους, αυξάνοντας μισθούς και συντάξεις και ενισχύοντας την εθνική άμυνα απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν. Δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα, για αυτό η μόνη λύση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα