01/06/202317:07

Αυγερινοπούλου για το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παν. Πατρών και του Παν. Purdue των ΗΠΑ: «Ένα σημαντικό βήμα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία σε καίριους τομείς»

Αυγερινοπούλου για το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παν. Πατρών και του Παν. Purdue των ΗΠΑ
«Ένα σημαντικό βήμα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία σε καίριους τομείς»

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, παρευρέθηκε η υπ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία εδώ και πολλά χρονιά ασχολείται ενεργά με την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Τον Απρίλιο του 2021, με πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη διερευνητική συνάντηση μεταξύ των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την υλοποίηση συνεργασιών σε ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ ακολούθησαν, τον Μάιο του 2021, συσκέψεις στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Συνεργασίας ΑΕΙ στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για την υλοποίηση ξενόγλωσσων προγραμμάτων και συνεργειών στους καίριους τομείς της ρομποτικής, των εφαρμογών της διαστημικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρ. Μπούρα, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, κ. Δ. Μαντζαβίνο, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Purdue, Δρ. Mung Chiang, την Associate Professor of Biological Sciences Showalter Faculty Scholar Purdue University, κα Π. Πάσχου, τον Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Purdue, κ. Π. Δρινέα, καθώς και με την Υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες, κα Alyssa Wilcox.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησε δε εκτενέστερα με τον Πρόεδρο του Purdue University, Δρ. Mung Chiang και την Υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες, κα Alyssa Wilcox, για την υλοποίηση ξενόγλωσσου ακαδημαϊκού προγράμματος στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο και της πρότασής της για ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία. Μια περιοχή, η οποία κρίθηκε και από τους συνομιλητές, ως ένας προορισμός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη και ιστορικής σημασίας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τόσο ο Δρ. Chiang όσο και η κα Wilcox εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία σε επόμενο ταξίδι τους για να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας.

Υπάρχουν ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των συμπράξεων των ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, όπως η υπογραφή του προγράμματος Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έχει εμβαθύνει ουσιαστικά τις σχέσεις των δύο χωρών στον ακαδημαϊκό χώρο και οι οποίες βρίσκονται στο βέλτιστο επίπεδο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα