17/06/202117:20

Αυγερινοπούλου: Ιδρύεται Εσπερινό Λύκειο στη Ζαχάρω

Αυγερινοπούλου: Ιδρύεται Εσπερινό Λύκειο στη Ζαχάρω

Σάρκα και οστά λαμβάνει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας – κατοίκων, φορέων και υποψηφίων μαθητών – που είχε μεταφέρει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στο Υπ. Παιδείας για ίδρυση εσπερινού Λυκείου Ζαχάρως, κατόπιν και αιτήσεως της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Η συστηματική επικοινωνία και οι συναντήσεις της κα Βουλευτού με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (δείτε τα σχετικά δελτία τύπου στις 13/10/2020 και 26/3/2021), αλλά και η στήριξη της ίδρυσης νυχτερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω ως πάγιο αίτημα από το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απέφεραν καρπούς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε την υποβληθείσα πρόταση. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία είχε προαναγγείλει η κα Βουλευτής, μετά τη συνάντησή της με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, την οποία και ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκρισή της. Η ίδρυση του Εσπερινού Λυκείου στη Ζαχάρω θα δώσει στους πολίτες της νότιας Ηλείας μια σημαντική ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, ενώ θα καλύψει τη ζήτηση που έχει εκφραστεί από πολίτες σε τουλάχιστον τρεις Δήμους, ήτοι τον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, τον Δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, αλλά και από τον γειτονικό Δήμο Κυπαρισσίας.

Η κα Βουλευτής έχει δε υποστηρίξει τη ίδρυση και των άλλων δύο σχολικών δομών που έχει υποβάλλει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Πύργο και του Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα