25/11/202116:11

Αυγερινοπούλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: «Βρίσκομαι κοντά σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται στήριξη»

Αυγερινοπούλου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: «Βρίσκομαι κοντά σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται στήριξη»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Βουλευτής Ν. Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, καθώς τα ποσοστά γυναικών που καταγγέλλουν ότι έχουν κακοποιηθεί είναι πολύ υψηλά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κος Παύλος Μαρινάκης, η Πρόεδρος και Συνιδρύτρια της Women Act, κα Μαίη Ζαννή, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ Γιάννης Μπρατάκος.

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν «Σπάμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών», ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας των θυμάτων, αλλά και της ουσιαστικής τιμωρίας των δραστών.

Μετά το πέρα της εκδήλωσης, η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα, τόσο με τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι γυναίκες που έχουν βιώσει μια τέτοια αποτρόπαιη εμπειρία μπορούν να μιλήσουν και να νοιώσουν προστατευμένες.

Οι γυναίκες μαθαίνουν να μην υπακούν πλέον το νόμο της σιωπής και η Κυβέρνηση προσφέρει το δίκτυο των δομών της για να στηρίξει κάθε γυναίκα που θέλει να απεμπλακεί από την περιπέτεια της κακοποίησης. Ως γυναίκα Βουλευτής βρίσκομαι κοντά σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται στήριξη».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα