22/07/202014:44

Αυτοψία Αντιπ/ρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στις εργασίες συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Ν. Φιγαλεία, Περιβόλια, Αρχ. Φιγαλεία, Επικούριο Απόλλωνα, Μπαρακίτικα, Πλατιάνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σε Ν. Φιγαλεία, Περιβόλια, Αρχ. Φιγαλεία, Επικούριο Απόλλωνα, Μπαρακίτικα, Πλατιάνα

Επέβλεψε τις εργασίες συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

   Το ορεινό τμήμα της επαρχίας Ολυμπίας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου επέβλεψε τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα των οδικών αξόνων α)Μπαρακίτικα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα, β)Περιβόλια – Επ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα και γ)Περιβόλια – Πετράλωνα – Θολό.

Η εργολαβία, που εκτελείται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – οδική ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ν.Ηλείας», με αρχικό προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις μικρής έκτασης, τοπικά και τμηματικά, σε 60 περίπου σημεία, σε μια διαδρομή μήκους 80 και πλέον χιλιομέτρων, συνολικά και για τους τρεις προαναφερθέντες άξονες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, βρέθηκε στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας, στα Περιβόλια και στην Αρχαία Φιγαλεία, στον Επικούριο Απόλλωνα και στην περιοχή μεταξύ Πλατανιάς – Διασέλλων. Είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου αλλά και τα σημεία παρεμβάσεων – σύμφωνα με τις ανάγκες – όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στη μελέτη, τόσο από τους επιβλέποντες μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας όσο και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Οι παρεμβάσεις, ξεκίνησαν, κατά προτεραιότητα, με την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών που καθιστούσαν επικίνδυνο το οδόστρωμα, και συνεχίζονται με εργασίες άρσης επικινδυνότητας από φυσικά αίτια (σ.σ κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων κλπ) καθώς και αποκατάστασης βλαβών στα στοιχεία σήμανσης (στηθαία, πινακίδες κ.α).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εργολαβίας, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών και ερεισμάτων, εργασίες κοπής και κλαδέματος σπάρτων και δέντρων που είτε εμποδίζουν την ορατότητα είτε την κυκλοφορία επί της οδού, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επιχώσεων κλπ, εργασίες τεχνικών έργων σε θέσεις βλαβών, εργασίες οδοστρωσίας με τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων καθώς και ασφαλτικών, με απόξεση ασφαλτοοδοστρώματος και εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, προβλέπονται εργασίες σήμανσης και ασφάλειας, με αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων και τοποθέτηση νέων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος και τέλος εργασίες οδοφωτισμού, με συντήρηση εγκαταστάσεων φωτισμού οδικών έργων.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα