30/11/202320:59

«Blackout challenge» σε δημοτικό σχολείο – 8χρονη μαθήτρια στη βόρεια Ελλάδα κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της

H επικίνδυνη πρόκληση έγινε… μόδα μέσω TikTok – Προσπαθώντας να κρατήσει την αναπνοή της όσο περισσότερο μπορούσε, η ανήλικη λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών της

«Κράτα την αναπνοή σου και θα κερδίσεις»: Το γνωστό ως «blackout challenge» είναι το πλέον επικίνδυνο παιχνίδι που έχει εξαπλωθεί μέσω Διαδικτύου στις μικρές ηλικίες, κυρίως και προκαλεί αγωνία σε γονείς και δασκάλους. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι πρόκλησης παραλίγο να χάσει τη ζωή της μια 8χρονη μαθήτρια της Γ’ δημοτικού σε σχολείο της βόρειας Ελλάδας, όταν δέχθηκε να κρατήσει την αναπνοή της, προκειμένου να κερδίσει τους συμμαθητές της.

Άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον της ανέφεραν στο protothema.gr ότι η μικρή μαθήτρια, ενώ βρισκόταν στο σχολείο, προσπάθησε να αντιγράψει μαζί με τους συμμαθητές της το blackout challenge. Κράτησε την αναπνοή της όσο πιο πολύ μπορούσε. Αποτέλεσμα ήταν να λιποθυμήσει, να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της. Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό challenge, στο οποίο οι χρήστες καλούνται να κρατήσουν την αναπνοή τους όσο περισσότερο μπορούν και να καταγράψουν τις αντιδράσεις του προσώπου και του σώματός τους σε βίντεο. Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» εικονικού πνιγμού, που απέκτησε, πριν από περίπου δύο χρόνια, μεγάλη φήμη μέσω του Tik Tok μεταξύ παιδιών.

Σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι σε μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό που πραγματικά συμβαίνει με το συγκεκριμένο challenge είναι η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, όπως γίνεται όταν κάποιος πνίγεται.

Στο παιχνίδι αυτό, αν κάποιος κρατήσει την αναπνοή του για περισσότερα από τρία λεπτά, μπορεί να υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη ενώ, όπως επισημαίνουν ειδικοί, αν το οξυγόνο στον εγκέφαλο είναι χαμηλό για πάνω από πέντε λεπτά, τότε οδηγεί σε θάνατο. Τα παιδιά που το προσπάθησαν αυτό είχαν κατακόκκινα μάτια, σημάδια στον λαιμό τους, έντονους πονοκεφάλους, αλλά και αίσθημα αποπροσανατολισμού.

Το «blackout challenge» είχε κάνει την εμφάνισή του σε σχολεία της Αμερικής το 2008, όπου είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 80 θάνατοι μαθητών. Μέσω του TikTok εμφανίστηκε το ξανά περί το 2021 και έχει μεγάλη απήχηση κυρίως σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα