31/01/202116:14

Χίος: Μετέφεραν σε βαλίτσα με πλοίο 4,9 κιλά χασίς – 25.000 ευρώ το «μηνιάτικο» των διακινητών

Για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, ο 39χρονος και η 37χρονη, που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στη Χίο, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται άλλα δέκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ένας εξ αυτών είναι ήδη σε φυλακή.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί εντόπισαν την 37χρονη, η οποία λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί στο νησί αποβιβαζόμενη από επιβατηγό πλοίο, να παραδίδει στον 39χρονο βαλίτσα, που περιείχε τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς, βάρους τεσσάρων κιλών και 930 γραμμαρίων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης έξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς βάρους 617 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες sim, 1.650 ευρώ, πλαστή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσεως και καταγραφικό μηχάνημα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προσδιορίστηκε ότι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο 39χρονος δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών στη Χίο, αποκομίζοντας μηνιαίως χρηματικά κέρδη που εκτιμάται ότι ανέρχονταν στις 25.000 ευρώ. Διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε τουλάχιστον 17 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, με εννέα αγοραστές (Έλληνες) στη Χίο.

Ο 39χρονος προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από την ηπειρωτική χώρα με τη συνδρομή άνδρα που είναι ήδη έγκλειστος φυλακών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα