04/06/202022:06

Χωρίς πίστες και χορούς τα πανηγύρια – Μόνο καθιστοί σε μπουζούκια και συναυλίες

Για τα νέα “ήθη και έθιμα” στην αγορά μετά και την νέα άρση μέτρων μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης (4/6).

Αποκάλυψε πως οι κανόνες θα είναι διαφορετικοί για τα πανηγύρια και τις συναυλίες καθώς θα γίνονται μεν, αλλά θα έχουν μόνο καθήμενους και με αποστάσεις τραπεζιών, χωρίς δηλαδή πίστα και χορό.

Παράλληλα αποκάλυψε πως δεν θα μπορεί κάποιος στα κέντρα διασκέδασης να πάρει να πάρει το ποτό του στο μπαρ για να μην υπάρξει κίνδυνος συνάθροισης.

Πρόσθεσε πως ««Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε. Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για πιο αυστηρούς κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης, συγκριτικά με τους υπαίθριους και τους ημιυπαίθριους χώρους.

Σχετικά με τις οργανωμένες πλαζ, είπε ότι από το Σάββατο 6/6 θα επιτρέπεται η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η παρασκευή φαγητών. Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί.

Ενώ στις εμποροπανηγύρεις, θα ισχύουν κανόνες λαϊκών αγορών

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα