13/11/202012:09

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας μέσω τηλεδιάσκεψης για την οριακή κατάσταση λειτουργίας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού η οριακή κατάσταση του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν χωράει άλλη απραξία

Η παράταξή μας –έγκαιρα– από τις 29 Αυγούστου έθεσε προ των ευθυνών τους, του κυβερνητικούς βουλευτές, τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Σε αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος, παρά τις κραυγές απόγνωσης των εργαζομένων, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δεχόταν το νοσηλευτικό μας ίδρυμα τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και κατά την ανακοίνωση των εφημεριών του Νοεμβρίου, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Αποτέλεσμα της απραξίας ήταν οι ανακοινώσεις της διοίκησης των νοσηλευτικών μονάδων Ηλείας με την υπογραφή του διοικητή, περί μετακίνησης τριών γιατρών στον Πύργο, που στην ουσία αναστέλλει τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Τη δεδομένη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω ενός σφοδρού κύματος της πανδημίας και –βεβαίως– ο νομός μας χρειάζεται ειδική μονάδα για τον COVID 19 στο νοσοκομείο Πύργου. Αυτό όμως, δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για να μπει «λουκέτο» στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Την ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας ανοίγουν κλίνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ακόμα και εκτός νοσοκομείων, στο νομό μας ανοίγουν την ειδική μονάδα σε βάρος ενός ολόκληρου Νοσοκομείου.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι είχαν 8 μήνες από το περασμένο κύμα του Μαρτίου για να σχεδιάσουν την ορθή λειτουργία όλων των νοσοκομείων την Ηλείας, αφού σε αυτή τη μάχη –όπως πολύ καλά γνωρίζουμε– δεν περισσεύει κανείς.

Όπως τονίσαμε και τον Αύγουστο, οι ευθύνες γι’ αυτή την οριακή κατάσταση που βιώνει το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχουν ονοματεπώνυμα.

Οι ευθύνες του σημερινού δημάρχου Ήλιδας, ο οποίος αν και εκλέχθηκε με σύνθημα «σε 100 ημέρες θα απολαμβάνουν οι πολίτες ένα σύγχρονο νοσοκομείο», είναι και παραμένουν μεγάλες, καθώς 18 μήνες μετά την εκλογή του το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης κινδυνεύει με οριστικό «λουκέτο», με τον ίδιο να παραμένει απλώς παρατηρητής και να αναλώνεται σε άνευ ουσίας λεονταρισμούς σε συνεντεύξεις τύπου, που κάνουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Για ακόμα μία φορά ζητούμε να σταματήσουν τα ευχολόγια από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τη δημοτική αρχή και να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του τελευταίου έτους περί αναβάθμισης της νοσηλευτικής μας μονάδας.

Ως μείζονα αντιπολίτευση επαναφέρουμε το αίτημα του Αυγούστου για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή των βουλευτών και όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων στο χώρο της υγείας, προκειμένου να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι, το πρόβλημα δεν λύνεται με εν κρυπτώ συνεδριάσεις στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία μόνο κάποιων «εκλεκτών» της παράταξής του, αφού χρειάζεται, έστω και εν μέσω μέτρων, η ενεργοποίηση της πόλης και όλης της Βόρειας Ηλείας.

Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν, αρκεί να τους συναποφασίσουμε!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα