20/10/202319:10

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανοιχτή έως τις 30/10 η πλατφόρμα arogi.gov.gr – Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 72 εκατ. ευρώ σε 17.113 πολίτες

Συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων από πληρωμές πρώτης αρωγής, σε πληγέντες από τις πλημμύρες. Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα είναι ανοιχτή έως το τέλος Οκτωβρίου υπενθύμισε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης. Για αυτό τον λόγο όπως είπε είναι σημαντικό όσοι θέλουν να υποβάλλουν αίτηση να το κάνουν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Μιλώντας για την πρώτη αρωγή είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί συνολικά 72,6 εκατ. ευρώ σε 17.113 πολίτες.

Ειδικότερα σήμερα δόθηκαν 5,85 εκατ. ευρώ σε 2.449 δικαιούχους ενώ συνολικά την εβδομάδα που πέρασε δόθηκαν 8,17 εκατ. ευρώ σε 3.211 άτομα.

Για τους αγρότες σημείωσε ότι μέσα σε δυο βδομάδες δόθηκαν 7,7 εκατ. ευρώ σε 3.853 δικαιούχους ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 30.000 αυτοψίες σε Θεσσαλία και την ευρύτερη περιοχή.

Σε σχέση με τους πληγέντες από την κακοκαιρία Elias ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι το έργο της καταγραφής των ζημιών γίνεται από επιτροπές των Δήμων ενώ η ενίσχυση θα γίνει μέσα από έκτακτη χρηματοδότηση του κράτους στους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Φώτης Σερέτης, Διοικητής της 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν παρατηρείται συρροή περιστατικών γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού που να σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Για τη λεπτοσπείρωση είπε ότι υπάρχουν οκτώ νέα κρούσματα και συνολικά 42 με τέσσερα άτομα να νοσηλεύονται. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν 94 περιστατικά που διερευνώνται εκ των οποίων τα 63 βγήκαν αρνητικά από τον πρώτο έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα