13/12/202111:40

Χρήστος Γαβράς Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π.- (ΝΟΔΕ) Ν.Δ Νομού Ηλείας: “Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ για το κάμπινγκ της Κουρούτας”

Χρήστος Γαβράς Πρόεδρος
Δ.Ε.Ε.Π.- (ΝΟΔΕ) Ν.Δ Νομού Ηλείας
“Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ
για το κάμπινγκ της Κουρούτας”
Στην αναζήτηση ‘ενόχων’ έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ‘βλέπει’ μυστικές συμφωνίες και διαβουλεύσεις ‘κάτω από το τραπέζι’ για το θέμα του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας.
Πραγματικά, οι σχετικές ανακοινώσεις της Ο.Μ. Ήλιδας ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλούν καμία έκπληξη, συγκαταλέγονται στην προσφιλή και πάγια τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια αποποίησης των δικών του ευθυνών τα χρόνια της διακυβέρνησής του.
Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τα ‘κατηγορητήρια’ δεν πείθουν πλέον κανέναν.
Αντίστοιχες ανακοινώσεις εκδίδονταν και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην εξουσία και την ίδια τακτική ακολουθεί και σήμερα ως αντιπολίτευση. Για το επίμαχο διάστημα όμως που βρισκόταν στην κυβέρνηση: ΣΙΩΠΗ.
Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας τα χρόνια της διακυβέρνησής του; Από τη μία πλευρά οι τότε κυβερνόντες βουλευτές διατυμπάνιζαν με ανακοινώσεις τους και δελτία τύπου την αναγκαιότητα να διατηρήσει το κάμπινγκ τον δημόσιο χαρακτήρα του και από την άλλη ‘ευλογούσαν’ τις κινήσεις της ΕΤΑΔ για μεσοπρόθεσμη μίσθωση των εγκαταστάσεών του στον δήμο Ήλιδας, με την ευχή να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει σε μακροχρόνια παραχώρηση του χώρου.
Με τα ευχολόγια όμως δεν δίνονται λύσεις.
Αλήθεια, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν παγιώθηκε η διαδικασία παραχώρησης των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ στο δήμο Ήλιδας για τρεις με τέσσερις μήνες κάθε χρόνο;
Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 συγκεκριμένα, δεν είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για προσωρινή παραχώρηση των εγκαταστάσεων (κατά τους θερινούς μήνες) με την προϋπόθεση ότι θα προχωρούσε ο δήμος στην εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για την ανακαίνιση, ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κάμπινγκ, το περιβόητο master plan, έτσι ώστε από κοινού δήμος και ΕΤΑΔ «να δρομολογήσουν την ολοκλήρωση των μελετών και των έργων, που θα δώσουν νέα πνοή στο κάμπινγκ και την ευρύτερη περιοχή»; Αυτό ανέφεραν τα τότε δελτία τύπου που δίνονταν στην δημοσιότητα.
Τον Ιούνιο του 2017, ένα χρόνο μετά δηλαδή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό δελτίο τύπου ανέφερε ότι:  «Ο Δήμος υπέβαλε τις προτάσεις του χωρίς όμως να διαθέτει και τους ανάλογους πόρους ή έστω την προοπτική ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης ή επέκτασης.
Στο μεσοδιάστημα να γίνει ακριβής αποτύπωση των εγκαταστάσεων και να συνταχθεί μελέτη προκειμένου αυτές να αναβαθμισθούν και να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πόλος έλξης επισκεπτών με ποικιλόμορφες δράσεις πολιτιστικού ή τοπικού ενδιαφέροντος. Το οικονομικό κόστος των απαραίτητων έργων θα το αναλάβει η ΕΤΑΔ είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε εξ ιδίων πόρων».
Τι έκαναν οι τότε βουλευτές για την εξασφάλιση πόρων;
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που ενέταξε την ΕΤΑΔ σε θυγατρική της ΕΕΣΥΠ, του γνωστού Υπερταμείου που δέσμευσε την δημόσια περιουσία για 100 χρόνια;
Στην ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του δήμου Ήλιδας υποστηρίζει ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την δυνατότητα με σειρά νομοθετημάτων να παραχωρηθούν σε πολλούς δήμους της χώρας δημόσιες εκτάσεις ή ακίνητα μέσα από αιτιολογημένες και συνεκτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών τους για ποικίλους λόγους χρήσης.
Σιγή ιχθύος όμως για το τι έπραξαν οι τότε κυβερνητικοί βουλευτές.
Η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε να συμπεριλάβει στις συγκεκριμένες διατάξεις το δημόσιο ακίνητο των 76 στρεμμάτων εντός του οποίου βρίσκεται το κάμπινγκ της Κουρούτας.
Περιέργως, κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον!
Οι λαλίστατοι λοιπόν τότε κυβερνητικοί βουλευτές, που διαδήλωναν με πανό υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του κάμπινγκ και διατράνωναν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης, κατάπιναν την γλώσσα τους εντός του Κοινοβουλίου και ακολουθούσαν πιστά τις επιταγές του κόμματος.
Έχοντας αφήσει κάθε ευκαιρία να πάει χαμένη, σήμερα αναζητούν συνενόχους.
Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους προσφέρουμε άλλοθι.
Η πρόθεση της ΕΤΑΔ να εξετάσει την πρόταση του δήμου Ήλιδας για παραχώρηση του κάμπινγκ είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα