03/10/202309:17

Χρήστος Γαβράς: “Το περιβάλλον μας πληγώνει- Καιρός να το φροντίσουμε μέσα στα επόμενα 5 κρίσιμα αυτοδιοικητικά χρόνια”

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το περιβάλλον μας «πληγώνει»
Καιρός να το φροντίσουμε…..

ΤΟ ΠΟΤΟΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η περιβαλλοντική προστασία ανέκαθεν ήταν ένα σημαντικό θέμα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο στις μέρες μας το θέμα αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο δε όταν αναφερόμαστε σε μια περιοχή όπως είναι η Ηλεία και ο Δήμος Πύργου, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει όλοι μας πως μπορεί να πληρώσουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και πως μπορεί να κινδυνεύσουμε για πολλά χρόνια μετά από αυτήν.


Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γαβράς, ο οποίος κατέρχεται στο πλευρό του νυν δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, κατανοώντας και τις προσπάθειες που έχει κάνει ο δεύτερος πάνω στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.


Θα πρέπει να γίνουν αρκετές δράσεις στα επόμενα πέντε χρόνια, σημειώνει ο κ. Γαβράς. Δράσεις που θα έχουν σχέση και με το δασικό μας πλούτο και με το θέμα των αστικών αποβλήτων και με τις πληγές που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή μας, με πρώτη αυτή που αφορά το Ποτόκι. Σημείωσε εδώ, την αδράνεια που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια και πριν την ανάληψη της πρώτης θητείας του Τάκη Αντωνακόπουλου στο Δήμο Πύργου, όταν άλλοι που είχαν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους άφησαν σιγά σιγά να δημιουργηθεί μια τέτοια περιβαλλοντική «βόμβα» δίπλα ακριβώς από τον οικότοπο του ποταμού Αλφειού και κοντά στην πόλη του Πύργου και τα χωριά μας.


Τόσο το θέμα του Ποτοκίου, όσο και τα ζητήματα των πυρκαγιών αλλά και στις παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες στα χωριά εκείνα τα οποία παρουσιάζουν σημεία ευαίσθητα όσον αφορά το περιβάλλον, η προσοχή μας θα πρέπει να στραφεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολύ μεγαλύτερη προσοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πρόσθεσε τέλος ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί και ο Δήμος Πύργου με τους ανάλογους πόρους, έτσι ώστε τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας μαζί με τα θέματα της πολιτικής προστασίας να εφαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Δήμος του Πύργου με τις δικές του εθελοντικές ομάδες, με τις δικές του υπηρεσίες, τα τμήματα που λειτουργούν αλλά και με έναν σχεδιασμό που ήδη εκπονείται από την παράταξη «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» είναι δυνατόν να φέρουν θετικά αποτελέσματα στα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή στη νέα θητεία Τάκη Αντωνακόπουλου στην ηλειακή πρωτεύουσα.

Το περιβάλλον και τα μάτια μας τονίζει ο Χρήστος Γαβράς, που έχει δώσει και τις δικές του προτάσεις στο δήμαρχο Πύργου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα