06/07/202011:42

ΔΑΟΚ Π.Ε. Ηλείας: Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2020- Δείτε πότε και σε ποιες περιοχές

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2020, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020:

Ομάδα   1η:    Κάστρο, Κυλλήνη – Κ. Παναγιά, Νεοχώρι & Λυγιά.

Ομάδα   2η :   Αμαλιάδα, Καρδαμάς, Δουνέικα & Κορυφή.

Ομάδα 3η: Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα & Άγιος Ιωάννης.

Ομάδα 4η:  Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Βαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, & Πύργος.

Ομάδα 8η: Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες.

 

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020:

Ομάδα 7η: Αλφειούσα, Επιτάλιο, Αγρίδι, Ανεμοχώρι & Ράχες.

 

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.
  2. Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
  3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
  4. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
  5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
  6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
  7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
  8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

 

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

 

Ομάδα 5:  Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος, η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε άγονη και ακολουθεί  επαναληπτικός  διαγωνισμός. Εφιστούμε την προσοχή των ελαιοκαλλιεργητών στις παραπάνω  Τ.Κ. και ιδιαίτερα  του Χελιδονίου  και Καυκανιάς διότι υπάρχουν μεγαλόκαρπες ποικιλίες  με αυξημένο κίνδυνο δακοπροσβολής. Οι ελαιοπαραγωγοί να επιθεωρούν τα λιοστάσια τους και να μεριμνήσουν για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, μέχρι την ανάδειξη εργολάβου για την συγκεκριμένη Ομάδα 5.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα