09/08/202218:07

Ζάκυνθος: Οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια από την παραλία στο Ναυάγιο – «Δεν είναι δική μας ευθύνη» λέει ο δήμος

Μια φωτογραφία η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκάλεσε ντροπή σε όσους την είδαν. Το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου, που μαγεύει με την ομορφιά του, χανόταν στη φωτογραφία αφού σε πρώτο πλάνο ήταν ένας σωρός με σκουπίδια.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία – που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media- δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στο προφίλ του στο Facebook γράφοντας: «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει χαρακτηριστικά με τους χρήστες στα σχόλια να επικροτούν την οπτική του.

Η ανάρτηση και τα δημοσιεύματα για την συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσαν σάλο. Κάποιοι όμως σήκωσαν τα… μανίκια και μάζεψαν τα σκουπίδια για να αφήσουν πάλι το τοπίο, όμορφο όπως ήταν.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αποφάσισαν να καθαρίσουν την παραλία.

Γεμάτο σκουπίδια είναι το Ναυάγιο της Ζακύνθου τις τελευταίες ώρες, με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη να απαντάει μέσω του GRTimes.gr πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία,  ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου». 

Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

«Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος»

 

Ζάκυνθος: Οι ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο – «Δεν είναι δική μας ευθύνη» λέει ο δήμος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα