04/07/202420:27

«Δεν με κάλεσαν για εξηγήσεις»: Τι απαντά ο πασίγνωστος τραγουδιστής που κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο γνωστός τραγουδιστής στα όσα του καταλογίζονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η δήλωσή έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Δέσμευση περιουσίας για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστο τραγουδιστή
Στην «τσιμπίδα» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος πιάστηκε πασίγνωστος τραγουδιστής, ιδιαίτερα προβεβλημένος στη showbiz. Ήδη δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του ενώ στο «μικροσκόπιο» της έρευνας μπαίνουν και στενοί συνεργάτες του.

Το ποσό των 50.000 ευρώ δήλωνε ετησίως, τα πέντε τελευταία ο ιδιαίτερα δημοφιλής τραγουδιστής ο οποίος καταφέρνει να γεμίζει τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους όπου γίνονται οι συναυλίες του, ενώ συχνά φιγουράρει στον Τύπο για τις αποδράσεις του στα νησιά και όχι μόνο. Το ποσό αυτό από μόνο του προκάλεσε το ενδιαφέρον των ελεγκτικών αρχών καθώς θεωρήθηκε χαμηλό μιας και πολλές φορές έχουν ακουστεί διάφορα ποσά για τις αμοιβές του από τις συναυλίες σε κοσμικά μέρη. Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Αρχή Καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες διαπίστωσε ενδείξεις σε βάρος του για φοροδιαφυγή για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω εταιρείας του που δεν φαίνεται πως έχει σχέση με το θέαμα, αλλά άλλες δραστηριότητες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρίας, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr ο φάκελος της υπόθεσης με το πόρισμα της Αρχής το οποίο συντάχθηκε, έχει παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως η έρευνα δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα