12/11/202320:37

Δεν παραδίδουν τις έδρες τους οι Ε. Τσακαλώτος και Π. Πέρκα – Ποια τα επόμενα βήματά τους

Μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές και μέλη της «Ομπρέλας» αναμένεται να μην παραδώσουν τις έδρες τους στη Βουλή, όπως τους ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα η Πέτη Πέρκα μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.gr σημείωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρόκειται να την παραδώσει.

Σε νέα δήλωσή της η κ. Πέρκα στο in.gr τόνισε: «Εκλέχθηκα με βάση τις αξίες της ριζοσπαστικής αριστεράς και αυτός που παρεκκλίνει είναι ο Στέφανος Κασσελάκης… Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν, αλλά και από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου που έχει αποχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας που, όπως ανέγνωσε, αναφέρει:«Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους».

Οι δύο βουλευτές αναμένεται να κινήσουν τις διαδικασίες για την ανεξαρτητοποίησή τους γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους στο προεδρείο της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα