07/09/202023:40

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν θα τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν θα τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανακρίβειες από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού απατεώνα» στον Αλέξη Τσίπρα

Σε υψηλότερους τόνους απάντησε στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και επιστρέφοντας τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού απατεώνα» στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε Βαρουφάκη: Θεωρώ άκρως προβληματικό να υπάρχει αρχηγός πολιτικού κόμματος ως χρεοδουλοπαροικία. Και από τον άνθρωπο που το 2015 εάν είχε εισακουστεί η άποψη του η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ και τότε θα ήμασταν πραγματική δουλοπαροικία. Δεν σας επιτρέπω να λέτε ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό συμφέρον και όχι την υγεία των πολιτών.

Σε Γεννηματά: Άκουσα όμως από την κ. Γεννήματα πολλές ανακρίβειες. Είπατε ότι μειώθηκαν τα τεστ. Δεν μειώθηκαν, αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. Κάναμε σε μια ημέρα ακόμη και 17.000 τεστ. Αυτός είναι και ο λόγος που εντοπίζουμε περισσότερα κρούσματα. Το να συγκρίνουμε στοιχεία Μαΐου με τα σημερινά, όταν κάναμε λιγότερα τεστ τότε, δεν είναι μαθηματικά σωστό. Η απόδειξη αυτού ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους.

Έγινε συζήτηση για το ΕΚΕΑ που έχει δυνατότητα για 1000 τεστ την ημέρα. Για λόγους προγραμματισμού έγιναν περισσότερα νωρίτερα. Αλλά είναι μόνο 1000 τεστ την ημέρα.

Αν υπήρχε πρόβλημα στα αεροπλάνα θα το βρίσκαμε στο προσωπικό που εξυπηρετεί τα αεροπλάνα. Δεν υπήρξε κανένα κρούσμα. Μιλήσατε για τα πλοία και για την αύξηση της πληρότητας στο 85% μετά από σύμφωνη γνώμη ειδικών. Κανένα θετικό κρούσμα εργαζομένων στην ακτοπλοΐα.

Για μάσκα στα σχολεία: Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί σε μικρές ηλικίες να βάλει μάσκα. Έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, δεν θα τιμωρηθεί κανένα παιδί. Έχω δει όμως και συγκινητικές ιστορίες με παιδιά που λόγω ασθενειών είναι υποχρεωμένα να φορούν τις μάσκες τους. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΟΥ αναθεώρησε τις απόψεις του για την χρήση μάσκας. Είναι γεγονός.

Σε Τσίπρα για «το μετά τις 12 δεν κολλάει ο ιός»: Ο λόγος για τον οποίο παρά πολλές χώρες επιβάλλουν ωράριο στη διασκέδαση είναι ότι με το πέρας της ώρας καταναλώνεται περισσότερο αλκοόλ. Σε ποιον κλείνετε το μάτι; Στη νεολαία την οποία εμείς καταπιέζουμε;

Για το «100 φορές περισσότερα κρούσματα»: Στις 28 Απριλίου είχαμε 28 κρούσματα όταν ανακοίνωσα την άρση του lock down. Σήμερα έχουμε 156. Τι μαθηματικά είναι αυτά!

Για τουρισμό: Κατάλαβα ότι θεωρείτε ότι βιαστήκαμε. Εσείς στα μέσα Μαΐου δηλώνατε ότι δεν έχει ανοίξει τίποτα και ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Μας πιέζατε να ανοίξουμε τον τουρισμό! Ο κ. Βαρουφάκης από την άλλη μας ρώτησε «αν άξιζε για 4 δις να ανοίξουμε τη χώρα». Τι να σας πω! Μάλλον για εσάς τα δισεκατομμύρια είναι πασατέμπο!

Για προσλήψεις στην παιδεία: «Έχω την έκδοση των τελικών πινάκων κατάταξης για 4.500 διορισμένους στην εκπαίδευση. Θα αναγνωρίσω ότι είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από εσάς, αλλά πάλι δεν προφτάσατε να την τελειώσετε! Κλείνω με μια αναφορά που κάνατε σήμερα. ”Όλα χύμα”. Μιλήσατε για κυβερνητική προπαγάνδα. Μας δίνει δύναμη ότι πιστεύετε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τον ξένο τύπο για τα κολακευτικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας. Το ερώτημα είναι τι πιστεύουν οι πολίτες. Οι πολίτες παραμένουν προβληματισμένοι και συγκρατημένα αισιόδοξοι απέναντι σε μια κρίση που μας βρήκε και όχι μια κρίση όπως αυτή που δημιουργήσατε το 2015».

ethnos.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα