28/10/202321:48

Διάγγελμα Νετανιάχου: Περάσαμε στη β’ φάση του πολέμου μέσα στη Λωρίδα της Γάζας– Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου. (…) Ισραηλινοί στρατιώτες και διοικητές βρίσκονται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας», επιβεβαίωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Θα κάνουμε τα παντά για να φέρουμε πίσω τους ομήρους», υπογράμμισε.

«Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές», τόνισε ενώ κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να μετακινείται σε περιοχές που είναι ασφαλείς. «Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. (…) Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα».

Το Ισραήλ «πρόκειται να διαλύσει αυτό το κακό για να προχωρήσει μπροστά όλη η ανθρωπότητα» ενώ πρόσθεσε ότι κάνουν «ό,τι μπορούν» για να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.

«Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Θα είναι η νίκη του καλού εναντίον του κακού».

Μαζί με το Νετανιάχου βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός επιφέρει βαριά πλήγματα στη Χαμάς, τονίζοντας ότι όση περισσότερη πίεση ασκείται στην παλαιστινιακή οργάνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απελευθερωθούν οι όμηροι. Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο. «Όμως είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα», συμπλήρωσε.

Την πεποίθησή του ότι η χερσαία επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι εξέφρασε και το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Χαμάς χωρίς το Ιράν δεν θα υπήρχε.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα