03/07/202416:35

Διαγραφή Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά την επίθεση στον υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος– “Δεν παραδίδω την έδρα” απαντά

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραπέμφθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Σεβαστή η απόφαση αλλά παραμένω βουλευτής λέει ο Αυγενάκης

Ο ίδιος ωστόσο με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε πως δεν παραδίδει την έδρα, παραμένει βουλευτής, λέει δε πως είναι σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση:

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βίαιου περιστατικού με εμπλεκόμενο τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να επικυρώσει την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκης Μητσοτάκης όταν επέστρεψε στο γραφείο του μετά από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κινήσεις διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος, υπενθυμίζεται, τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος στον τελευταίο, μετεκλογικό ανασχηματισμό.

Εξηγήσεις Αυγενάκη σε Καλαφάτη

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρο Καλαφάτη ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστας Τασούλα.

Τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταδίκασαν γαλάζια στελέχη, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης είχε τονίσει πως «δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών το βίντεο».

Απέκλεισε τον Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής ο Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέκλεισε τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Η συγγνώμη που ζήτησε νωρίτερα ο Αυγενάκης

Συγγνώμη μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επίθεση σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τονίζοντας ωστόσο ότι είναι έκπληκτος «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ «πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης».

Η ανάρτηση:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

ΠΗΓΗ: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα