23/04/202411:48

Διεύθυνση Δ.Ε. Ηλείας: Hμερίδα Ενημέρωσης του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας (Photos)

-Στο 1ο ΕΠΑ.Λ Αμαλιάδας

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας  η  ημερίδα ενημέρωσης που οργανώθηκε για το θεσμό του «Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξης  Μαθητείας» των αποφοίτων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων / κηδεμόνων.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν να ενημερωθούν, αρχικά,  οι μαθητές της Γ΄ τάξης και μελλοντικοί απόφοιτοι όλων των Τομέων / Ειδικοτήτων για τον θεσμό,  την λειτουργία του και ,κυρίως,  για τις ικανότητες και δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.,  που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια ομαλή  μετάβαση από την ιδιότητα του μαθητή   σε αυτή του εργαζόμενου μιας δημόσιας ή ιδιωτικής επιχείρησης.

Στην συνέχεια, επιμορφώθηκε  για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας  του θεσμού της Μαθητείας ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μονάδας και το απόγευμα της ίδιας μέρας ενημερώθηκαν  οι γονείς και κηδεμόνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους είχε αποστείλει  η σχολική μονάδα.

Η ενημέρωση της ημερίδας υλοποιήθηκε από τον Συντονιστή Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  κ.  Ραβασόπουλο  Γεώργιο με την βοήθεια του Υπευθύνου Μαθητείας της  Δ.Δ.Ε. Ηλείας  κ.  Σταματελόπουλου Νικολάου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε ομάδες μαθητών ανά ειδικότητα και τονίστηκε η δυνατότητα σε όποιον ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για την λήψη πτυχίου στην ειδικότητα του επιπέδου 5 . Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες του προγράμματος που είναι οι εξής :

  • Συνδυασμός  Μάθησης σε χώρο εργασίας (4 ημέρες την εβδομάδα) και Εργαστηριακού Μαθήματος στο ΕΠΑ.Λ. (1 ημέρα την εβδομάδα)
  • Εποπτεία από την σχολική μονάδα
  • Αμοιβή με το 95% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη  για κάθε μέρα εργασίας
  • Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Ασφάλισηκλάδου παροχών ασθένειας τόσο σε είδος όσο σε χρήμα.
  • Συντάξιμος Χρόνος Ασφάλισης (Εισφορές Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης)
  • Αναβολή Στράτευσης

Ευχαριστούμε για την δημιουργική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τον Συντονιστή Μαθητείας κο Ραβασόπουλο Γ. και τον Υπεύθυνο Μαθητείας κ. Σταματελόπουλο Ν. και ελπίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα έλαβαν ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τον θεσμό, τις δυνατότητες και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που δημιουργεί.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα