08/02/202322:10

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Καταδικάστηκε με κάθειρξη 8 ετών για 2 απόπειρες βιασμού, αλλά μένει εκτός φυλακής με όρους: Δεκτή η αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης- Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν

Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας χορήγησε αναστολή στην έφεση. Νωρίτερα το δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό σε συνολική κάθειρξη 8 ετών έπειτα από συγχώνευση για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ειδικότερα το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλλε κάθειρξη έξι ετών για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε για τη δεύτερη.

Στη συνέχεια μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η συνολική ποινή κάθειρξης συγχωνεύθηκε σε οκτώ έτη με ποινή βάσης τα έξι χρόνια και δύο έτη για την έτερη πράξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ηθοποιό για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

 Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα