03/05/202320:55

Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα μήνυση Κούγια κατά γιατρού και βροχή ερωτήσεων στην παιδοχειρούργο που παρακολούσε τη Τζωρτζίνα

Με την κατάθεση της παιδοχειρούργου Ευστρατίας Σαχινίδου, η οποία παρακολούθησε την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή καρδιάς που την άφησε τετραπληγική, συνεχίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την ενοχή ή όχι της μητέρας των τριών κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βροχή ερωτήσεων από τον Κούγια

Σύμφωνα με το MEGA, οι τόνοι στη δίκη ανέβηκαν, με τον συνήγορο της 34χρονης κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, να ζητά να μάθει γιατί η γιατρός χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «ψυχρή» και «απαθή», με την παιδοχειρουργό να απαντά με απόλυτη σαφήνεια πως είχε μπροστά της μια μητέρα απόμακρη, που ρωτούσε ελάχιστα για την κόρη της που πάλευε για τη ζωή της.

Κούγιας: Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τους γονείς και τη συμπεριφορά τους, είχατε πει «μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας». Για ποιον λόγο δεν είπατε ότι η μητέρα είχε κάνει επεισόδιο όταν το παιδί έπαθε ανακοπή και ζητούσε να μπει στη ΜΕΘ; Γιατί τη λέτε «απαθή»;
Παιδοχειρουργός: Δεν έκανε το επεισόδιο η μητέρα, αλλά ο πατέρας.
Κούγιας: Πρώτη φορά το λέτε αυτό το ψέμα. Μηνύματα στον Ηλιάδη δεν έστειλε ο πατέρας αλλά η μητέρα. Για ποιον λόγο θέλετε να παρουσιαστεί η μητέρα απαθής ενώ είναι η μόνη που στέκεται εκεί 24 ώρες;
Παιδοχειρουργός: Η ανακοπή είναι ανακοπή. Όταν υπάρχει, τη χειρίζεσαι αντίστοιχα. Για να μη χειριστώ κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι δεν ήταν ανακοπή αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα στην Τζωρτζίνα. Εάν στάλθηκαν μηνύματα στον Ηλιάδη, δεν το ξέρω. Με την κατηγορούμενη εγώ δεν είχα καμία διένεξη. Η μόνη διένεξη που είχα, και μάλιστα δεν φώναξα, ήταν με τον Δασκαλάκη, ο οποίος άρχισε και φώναζε.
Η παιδοχειρουργός επέμεινε στην άποψη της ότι η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή και απαθής σε αντίθεση με τον Μάνο Δασκαλάκη που όσες φορές εμφανιζόταν στα επισκεπτήρια της ΜΕΘ βομβάρδιζε με ερωτήσεις το ιατρικό προσωπικό.

Παιδοχειρουργός: Οι γονείς ήξεραν ανά πάσα ώρα και στιγμή την κατάσταση του παιδιού. Τους ενημερώναμε καθημερινά.
Κούγιας: Τι τους λέγατε;
Παιδοχειρουργός: Κάποια απ’ τις φορές που έτυχε να ενημερώσω, το παιδί ήταν σε σταθερή κατάσταση. Τις άλλες φορές ήταν ολιγόλεπτες. Ότι το παιδί ήταν σε σταθερή κατάσταση, συζητούσαμε για τον πυρετό κλπ.
Κούγιας: Πώς περιμένατε να αντιδράσει η μητέρα σε αυτά τα 5λεπτα που τους λέγατε κάθε μέρα τα ίδια;
Παιδοχειρουργός: Η κυρία κατηγορούμενη δεν ρώτησε ποτέ τίποτα. Ο Δασκαλάκης έκανε ερωτήσεις.
Κούγιας : Πρέπει να ξανά κάνω τις ίδιες ερωτήσεις; Πού γνωρίζετε τι είχε πει με τον Δασκαλάκη και την βγάλατε “απαθή”;
Παιδοχειρουργός: Δεν γνωρίζω.
Κούγιας : Γι’ αυτό όλοι βγάλατε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί δεν είπατε την αλήθεια ότι την συναντήσατε ελάχιστες φορές; Και μένει αυτή η εντύπωση;
Παιδοχειρουργός: (…)
Κούγιας : Η σιωπή σας απάντησή μου.
Μήνυση στον αναισθησιολόγο

Εντωμεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση στον αναισθησιολόγο Χασαπόπουλο από το Καραμανδάνειο, ζητώντας την ποινική του δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη γιατί, όπως λέει, έκανε ανάνηψη στην Τζωρτζίνα παρανόμως για 50 λεπτά.

«Απαγορεύεται μετά τα 10 λεπτά. Το πολύ 20 λεπτά να συνεχίζεται η ανάνηψη. Έκανε ανάνηψη πέραν του επιτρεπτού ορίου με αποτέλεσμα να έχουμε ένα παιδί με καθυστέρηση και τετραπληγία. Ήταν μια παράνομη πράξη» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η ανάνηψη αυτή που ξεπερνούσε τα όρια που επιβάλλει η επιστήμη δεν συνάδει με την ηθική της ιατρικής. «Γνώριζε ότι μπορεί να καταστεί κατηγορούμενος αλλά συνέχισε παρανόμως 20 – 25 λεπτά. Με αυτά τα προβλήματα στον εγκέφαλο» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Για το ίδιο θέμα δηλαδή κατά πόσο είναι ηθικό ένας γιατρός να επιχειρεί ανάνηψη σε έναν ασθενή πέραν των 20 λεπτών ρωτήθηκε από τον Αλέξη Κούγια και η παιδοχειρουργός που κατέθετε σήμερα.

Κούγιας: Αυτά που σας διάβασα προηγουμένως ότι δηλαδή η ΚΑΡΠΑ δεν πρέπει να συνεχιστεί μετά τα 20 λεπτά, διαφωνείτε;

Πρόεδρος: Αυτό το έχει απαντήσει η μάρτυρας.

Παιδοχειρουργός: Σας απάντησα ότι εγώ δεν θα σταματήσω την ΚΑΡΠΑ. Υπάρχει παιδί που επέστρεψε.

Κούγιας: Που; Με τα ψέματα που λέτε θα πάτε αυτόφωρο. Κυρία πρόεδρε σας ικανοποιεί;

Πρόεδρος: Εγώ δεν εκφράζω άποψη.

Το θρίλερ με τις δύο δόσεις κεταμίνης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ του MEGA, ανοιχτό παραμένει ακόμη το ερώτημα για το πότε και υπό ποιες συνθήκες δόθηκαν οι δύο δόσεις κεταμίνης στην Τζωρτζίνα. Υπενθυμίζεται πως αιτία θανάτου του παιδιού ήταν η υπερβολική δόση της συγκεκριμένης ουσίας.

Ο τότε δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος είχε δηλώσει πως δόθηκαν στο παιδί δύο δόσεις κεταμίνης, η μία στις 14 Απριλίου και η άλλη στις 15 Ιουνίου 2021.

14 Απριλίου 2021 – ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, 2,8 ml.

15 Ιουνίου 2021 – Εξιτήριο από Ωνάσειο – Επιστροφή στο Ρίο, 5,6 ml, «ορφανή» δόση.

Ο εντατικολόγος και γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, είχε πει πως πράγματι είχαν χορηγήσει στο παιδί κεταμίνη, στη μικρότερη δυνατή δόση, στις 14 Απριλίου 2021.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, τη δεύτερη δόση, κανένας γιατρός και κανένα νοσοκομείο δεν την επιβεβαιώνει.

Πηγή: Εthnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα