17/05/202419:06

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε παιδίατρος για το θάνατο της Μαλένας

Ακόμη μια γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» κατέθεσε σήμερα (17/5) στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο της Μαλένας.
Η Μαρία Νικήτα μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατό της αλλά και την καλή πρόγνωση που είχε μετά τη διαπίστωση του προβλήματος υγείας της μικρής ενώ περιέγραψε και τις δραματικές στιγμές των γιατρών και των νοσηλευτών για να την επαναφέρουν στη ζωή.

«Ήταν μια χαρά δεν με προβλημάτισε κάτι»

Η Μαρία Νικήτα στην κατάθεσή της τόνισε για τη Μαλένα πως «ήταν ένα παιδί που δεν προβλημάτιζε… ήταν άριστο κλινικά το παιδί». Η γιατρός ήταν η τελευταία που εξέτασε το παιδί και δεν έκρυψε πως σοκαρίστηκε όταν τον βρήκε νεκρό. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις τελευταίες ώρες της νοσηλείας του παιδιού αλλά και η στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου «αναστατωμένη, σοκαρισμένη» την πλησίασε και της είπε «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία». «Όταν το μεσημέρι πήγα στο δωμάτιο το παιδί ήταν στον παιδότοπο και το φωνάξαμε… Θυμάμαι, ήταν μια χαρά δεν με προβλημάτισε κάτι. Το παιδί αυτό δεν ήταν ταλαιπωρημένο ήταν ένα «καλό παιδί», το χρώμα του, όπως καθόταν… η όψη του ήταν καλή, δεν είχε κάτι να προβληματίζει. Αν ήταν κάτι κλινικά σημαντικό θα έδινα σχετική οδηγία, μια αγωγή…» κατέθεσε.

«Δεν το πίστευα ότι το παιδί ήταν πεθαμένο»

Η παιδίατρος περίγραψε στο δικαστήριο τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέχρι να βρει νεκρό το παιδί. «Εγώ βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Όταν την είδα είπα κάτι έχει γίνει. Ήταν αναστατωμένη με προβλημάτισε. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη λέει «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία». Ήταν αναστατωμένη… Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο» κατέθεσε. Αμέσως η γιατρός βρέθηκε μαζί με τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο όπου βρήκε το παιδί χωρίς αναπνοή «νεκρό». «Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι το παιδί ήταν νεκρό» ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέγραψε πως ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και ειδοποίησε τη ΜΕΘ. «Δεν το πίστευα ότι το παιδί ήταν πεθαμένο» σημείωσε.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα