10/11/202317:11

Δίκη Πισπιρίγκου: Την προσεχή Τετάρτη αρχίζει η απολογία της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Διεκοπή για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη της για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, θα απολογηθεί τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Έπειτα από μια μακρά και ταραχώδη πολλές φορές ακροαματική διαδικασία 10 και πλέον μηνών, έφτασε η ώρα που η κατηγορουμένη θα δώσει τη δική της εκδοχή για τα όσα της αποδίδονται.

Σήμερα το δικαστήριο απέρριψε και τα τελευταία αιτήματα που υπέβαλε ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

Θα είναι η πρώτη φορά που δημόσια η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις αναπτύσσοντας τους ισχυρισμούς της στην προσπάθεια της να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα που της αποδίδονται και ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Αμέσως μετά το πέρας της απολογίας της θα ακολουθήσει η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία θα διατυπώσει την πρόταση της προς το δικαστήριο για την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Θα ακολουθήσει η αγόρευση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη καθώς και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια.

Έπειτα, τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα αποσυρθούν προς διάσκεψη για να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για τη Ρούλα Πισπιρίγκου γράφοντας τον επίλογο της πρώτης δίκης με τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη.

Διεκοπή για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Απερρίφθη το αίτημα Δασκαλάκη για αναβολή
Διακοπή και όχι αναβολή -όπως αιτήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης – αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη που αφορά στην υπόθεση θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, Μαλένας και Ίριδας με κατηγορούμενη την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δίκη για την υπόθεση αυτή, μετά την κλήρωση των ενόρκων, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος της 34χρονης μητέρας και την εκφώνηση των μαρτύρων, διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε λίγη ώρα συνεχίζεται σε διπλανή αίθουσα το πρώτο δικαστήριο της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 34χρονη μόλις άκουσε το κατηγορητήριο ξέσπασε σε δάκρυα.

Νωρίτερα ο Μ. Δασκαλάκης είχε ζητήσει από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης ώστε να ορίσει δικηγόρους νομικής βοήθειας προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί και στ δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας προς υποστήριξης των κατηγοριών σε βάρος της Ρ. Πισπιρίγκου. Όπως είπε ο ίδιος σήμερα στο δικαστήριο αδυνατεί για οικονομικούς λόγους να διατηρήσει τους δικηγόρους Δ. Γεωργακόπουλο και Δ. Καράμπελα που τον εκπροσωπούν στη δίκη για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και για αυτό προ ένα μήνα περίπου υπέβαλλε αίτηση για παροχή νομικής βοήθειας αλλά αυτή απερρίφθη ως εκπρόθεσμη. Για το λόγο αυτό ζήτησε η δίκη να αναβληθεί ώστε να του οριστούν δικηγόροι νομικής βοήθειας και να μπορέσει να παρασταθεί στη δίκη.

Λαμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της αναβολής που υπέβαλλε ο Μάνος Δασκαλάκης και ζήτησε την έναρξη της δίκης. «Δεν μπορεί οι δικηγόροι του να μην το ενημέρωσαν για την όλη διαδικασία νομικής βοήθειας, είναι έμπειροι δικηγόροι και οι δυο. Η εντολέας μου συνελήφθη και διώχθηκε παράνομα και για αυτή την υπόθεση και θέλει να δικαστεί. Δέκα μήνες τώρα παλεύει στο άλλο δικαστήριο για την αθωότητά της στην υπόθεση της Τζωρτζίνας» είπε ο κ. Κούγιας. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος Δασκαλάκη, επισημαίνοντας πως υποβάλλεται καταχρηστικά και πρότεινε την πρόοδο της δίκης.

Το Δικαστήριο συγκροτείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές, τρεις άνδρες ενόρκους και μια ακόμη γυναίκα ένορκο. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από νωρίς το πρωί από τους μάρτυρες της υπόθεσης, γιατρούς νοσηλευτές, ιατροδικαστές αλλά και πολίτες.

Πηγή: Protothema.gr- Cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα