10/07/202420:43

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης για έξι χρόνια – Σε κατ’ οικον έκτιση ποινής για πέντε έτη ο κοσμηματοπώλης

Στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή κάθειρξης για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, οδηγείται πλέον ο μεσίτης, με την ομόφωνη απόφαση που το επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.
Οι τακτικοί δικαστές με την απόφασή τους έκριναν πως ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για το κακούργημα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, θα πρέπει να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του, αφού μέχρι σήμερα έχει μείνει στη φυλακή μόλις 2 μήνες.

Ως προς τον καταδικασθέντα κοσμηματοπώλη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, αποφασίστηκε να συνεχίσει να εκτίει κατ’οίκον την ποινή του, καθώς είναι 80 ετών. Το ίδιο είχε αποφασίσει και το πρωτόδικο δικαστήριο.


Να σημειωθεί πως οι ποινή που επιβλήθηκαν είναι οι ανώτατες, καθώς στον μεσίτη χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στον κοσμηματοπώλη τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και τη ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση του, με το πλήθος εντός της αίθουσας να ξεσπά σε φωνές. «Στην κόλαση να πας!!! Φονιάδες!! Δολοφόνοι!!» Φώναζαν κατά των καταδικασμένων ανδρών. Συγγενείς και φίλοι των καταδικασθέντων φυγαδεύτηκαν από την ειδική είσοδο για τους κρατούμενους με τον κόσμο να φωνάζει «δολοφόνοι» και «η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί».

Η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου έμειναν αγκαλιασμένοι μέσα στην ακροαματική αίθουσα με τους συγκεντρωμένους να χειροκροτούν. «Είναι ένοχοι. Ζαχαρία μου, Ζαχαρία μου», έλεγε η μητέρα του, Ελένη.

Πηγή: news247.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα