16/04/202114:32

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νικολακόπουλου για την πρόταση λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία

Για την ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της διοικητικής έδρας και των χώρων διδασκαλίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, συμμετέχοντας στην κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της έδρας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, έδωσε για μια φορά ακόμη το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται σε αυτόν τον παγκόσμιο τόπο από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Η Περιφέρεια και η Ηλεία θα στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία του Ινστιτούτου καλύπτοντας πάγιες ή έκτακτες ανάγκες και για τους χώρους διδασκαλίας και για την ίδια την παραμονή όσων εκπαιδεύονται σε αυτό. Η Πολιτεία επιδιώκει την κατάρτιση και σωστή επιμόρφωση στελεχών στον Τομέα Αθλητισμού και η Αρχαία Ολυμπία παρέχει τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για να αποκτήσουν αυτή τη γνώση οι εμπλεκόμενοι, είτε διοικητικά, είτε εθελοντικά με τον συγκεκριμένο τομέα. Ελπίζουμε η επιλογή του Υπουργείου να συμβάλλει προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε και οραματιζόμαστε την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία».

Επίσης ο κ. Νικολακόπουλος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καταλήγοντας ως εξής: «Η Ιερή μας πόλη, φωτοδότης των Ολυμπιακών και Πανανθρώπινων Αξιών για όλον τον κόσμο, είναι έτοιμη να συνδέσει και πάλι αυτές τις αξίες με όσα πρεσβεύει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, να μεταλαμπαδεύσει το ανεξάντλητο πολιτιστικό της απόθεμα και να επαναπροσδιορίσει την σχέση Ολυμπισμού και αθλητισμού στις σωστές της βάσης, αυτές της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα