29/12/202017:51

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση για το Πάτρα- Πύργος: «Διεκδικούμε συντεταγμένα και πετυχαίνουμε τους στόχους μας»

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση για το Πάτρα- Πύργος

«Διεκδικούμε συντεταγμένα και πετυχαίνουμε τους στόχους μας»

Την ικανοποίηση του με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προκήρυξη του έργου παρεμβάσεων αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ έρχεται να δώσει «ανάσα» στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε το έργο με τίτλο: «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου» ένα δρόμο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως δρόμος καρμανιόλα.

Η Περιφερειακή Αρχή συντεταγμένα, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη  σε ανοιχτή γραμμή με τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, διεκδίκησε την υλοποίηση του έργου συνολικού μήκους 80 χιλ. προκειμένου να δημιουργηθούν σε πρώτη φάση οι συνθήκες ασφάλειας οι οποίες απαιτούνται προς τους χρήστες του συγκεκριμένου έργου.  Ήταν δέσμευση τόσο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκταρίου Φαρμάκη όσο και δική μας, η άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Οι διεκδικήσεις μας όμως δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πατρών- Πύργου- Καλού Νερού, που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της Ολυμπίας Οδού και θα προσφέρει ασφάλεια αλλά και τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Διεκδικούμε συντεταγμένα και πετυχαίνουμε τους στόχους μας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας» .

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα