13/02/202017:29

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την ερώτηση δώδεκα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δελτίο τύπου της για το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την ερώτηση δώδεκα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δελτίο τύπου της για το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου

 

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του έργου μου για την βελτίωση του νομικού καθεστώτος προστασίας των οικοσυστημάτων του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν δώδεκα (12) μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας με αφορμή Δελτίο Τύπου μου.

Η φροντίδα μου για την περιοχή μου είναι συνεχής και σαφώς διαφωνώ και εγώ – και η πλειοψηφία των πολιτών της Ηλείας – με το Προεδρικό Διάταγμα ως έχει. Το Προεδρικό Διάταγμα αποτυπώνει σε σημεία του παλαιοπολιτική αντίληψη περί περιβαλλοντικής διαχείρισης και δεν προωθεί επαρκώς την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νομοθεσία της οποίας βασίζεται εν μέρει το Προεδρικό Διάταγμα και την οποία όψιμα προασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και την πολιτική διαχείρισης της βιοποικιλότητας υπό αναθεώρηση.

Ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει ήδη την αναθεώρηση των διεθνών πολιτικών προστασίας της βιοποικιλότητας και το έτος 2020 είναι το έτος που θα υιοθετηθεί η νέα πολιτική για την βιοποικιλότητα για την επόμενη δεκαετία 2021-2030.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και την άγνοιά του βρίσκεται για άλλη μια φορά προσκολλημένος  στο παρελθόν. Ως Βουλευτής του Νομού Ηλείας δεν θα μείνω αδιάφορη έναντι εμμονικών και ημιμαθών προσεγγίσεων, παρατάξεων που ο λαός τις απέρριψε μόλις στις πρόσφατες εκλογές.

Η Ηλεία θα αναπτυχθεί βιώσιμα και το περιβάλλον της θα προστατευτεί και ο κόσμος και οι νέοι μας θα έχουν θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο μέλλον μπροστά τους. Και για αυτά θα συνεχίσω να προσπαθώ».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα