11/02/202218:46

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το Μνημόνιο Συνεργασίας με Υπουργεία και φορείς για την αγροτική εκπαίδευση και την ίδρυση νέας Σχολής στην Αμαλιάδα στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το Μνημόνιο Συνεργασίας με Υπουργεία και φορείς για την αγροτική εκπαίδευση

Στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη της Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Δυτική Ελλάδα παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», για την Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη Δυτική Ελλάδα.

Οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτό το νέο σχήμα για την επαγγελματική εκπαίδευση των αγροτών, δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στο Νομό μας και έχουν ήδη δείξει σημαντικά δείγματα γραφής. Στόχος της νέας προγραμματικής συνεργασίας είναι η θωράκιση των αγροτών με νέες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις σημαντικές και σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Με «όπλο» τις νέες δεξιότητες, οι αγρότες θα μπορούν να εκσυγχρονίσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, να προχωρήσουν στην τυποποίηση των προϊόντων τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές τους.

Η ίδρυση νέας Σχολής στην Αμαλιάδα στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ένα σημαντικό βήμα και στη «μάχη» κατά της κλιματικής κρίσης, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στον μετασχηματισμό της αγροτικής παραγωγής και τη χρήση βιώσιμων πρακτικών ακριβείας, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση νερού, λιπασμάτων και φαρμάκων. Με την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης θα καταστεί εφικτή η επίτευξη της «ευφυούς» γεωργίας, η οποία βασίζεται ιδιαίτερα στις ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά και η προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα