05/05/202318:14

Κώστας Τζαβάρας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηλεία: “Εστω και καθυστερημένα, αναγνώρισε ότι η Ηλεία υπέστη μια κατάφωρη αδικία με παράλογο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό από τον ακαδημαϊκό χάρτη”

Δήλωση Κώστα Τζαβάρα για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηλεία

«Σήμερα ο πρωθυπουργός, έστω και καθυστερημένα, αναγνώρισε αυτό που υποστηρίζω εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ηλεία υπέστη μια κατάφωρη αδικία με τον παράλογο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό της από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, προτού καν εφαρμοστεί το Μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η Ηλεία υπέστη μια αδιανόητη για ευνομούμενη πολιτεία εξαίρεση, στο όνομα του δήθεν εκσυγχρονισμού του ακαδημαϊκού χάρτη, καθώς δεν καταργήθηκαν πανεπιστημιακά τμήματα άλλων περιοχών με σαφώς χειρότερες επιδόσεις.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σήμερα παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αδικία αυτή και ότι θα μεριμνήσει για την επανόρθωσή της, αποδεικνύει περίτρανα πως όλα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν εις βάρος μου περί λαϊκισμού και τοπικισμού, ήταν επιπόλαια και αβάσιμα

. Η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Ηλεία ήταν και παραμένει απόλυτα δίκαιο και λογικό αίτημα της κοινωνίας, και αυτό πλέον ισχύει και με την πρωθυπουργική βούλα»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα